АКЛІН

Прості правила по догляду за ковроліном

Все більше клієнтів останнім часом надають перевагу ковроліну. І це цілком обгрунтовано. Хороший ковролін можна придбати за помірною ціною, існує безліч його видів та дизайнів, а також він легко укладається в приміщенні. При правильному догляді ковролін може служити вам дуже і дуже довго. У догляді він є не дуже вибагливим, але вимагає регулярності та постійності.

Слід зазначити, що ковролін швидко накопичує будь-які забруднення, з якими стикається. Виходячи з цього, рекомендується чистити покриття якомога частіше. Якщо в приміщенні ходить багато людей протягом дня, ковролін потрібно очищати щодня, якщо людей не дуже багато - через день.


Загальні правила по догляду за будь-яким видом ковроліну:

Регулярне прибирання. Ворс ковроліну накопичує в собі дрібні частинки сміття, бруду та піску, а також інших речовин. Якщо цього всього не прибирати, з часом, ці забруднення проникнуть вглиб виробу і видалити їх самостійно буде неможливо.

Суха чистка. Для чищення покриття використовуйте пилосос. Ідеальним буде пилосос зі спеціальною щіткою, що обертається. Така насадка видаляє більше сміття з глибин, а також піднімає ворс, щоб ковролін виглядав пухнастим.

Будь-який напій, пролитий на покриття, повинен бути негайно прибраний. При цьому не варто терти пляму. Візьміть бавовняну серветку та просто промокніть. Робіть це доти, доки серветка не забере всю вологу.

Вологе чищення підходить тільки для ковроліну, виготовленого із синтетичних матеріалів. Для такої процедури підійде миючий пилосос або просто ганчірка, добре змочена водою. Пам'ятайте, що після такої чистки ковролін потрібно добре просушити. Продумайте цей момент заздалегідь, оскільки самостійно покриття сохне досить довго, і в приміщенні може з'явитися запах вогкості та затхлості.

Для глибокого очищення можна придбати спеціальний порошок, який розподіляється по всьому покриттю. Потім потрібно почекати, поки порошок змінить свій колір і ретельно пропилососити. Даний засіб добре очищає ворс ковроліну та знищує шкідливі мікроорганізми.

Неприємні запахи і плями видаляються з ковроліну простими засобами, наявними під рукою: сода, перекис, розчини мила і оцту, для старих плям добре використовувати гліцерин.


Ідеальним рішенням в питанні догляду за ковроліном буде звернутися до професіоналів і замовити хімчистку ковроліну київ. Майстри добре розбираються в різновидах покриття та зможуть підібрати правильний метод чищення. Пам'ятайте, що завдяки постійному та якісному догляду, ваш ковролін буде чистим, збереже свою м'якість, а колір залишиться яскравим.