АКЛІН

Як видалити плісняву з дивана

Пліснява - яке огидне явище. Темні плями, що неприємно пахнуть, та від яких, здавалося б, неможливо позбавитися. Від появи плісняві не застрахований ніхто. Пліснява в законсервованому вигляді завжди присутня в повітрі, тому незалежно від матеріалу обивки вашого дивану, на ньому може з’явитися пліснява. Для появи плісняви необхідні сприятливі умови, а саме - підвищений рівень вологості, що може виникнути внаслідок багатьох чинників:

  • недостатнє опалення приміщення;
  • протікання даху;
  • погана вентиляція приміщення тощо.

Тому перш ніж боротися з плямами плісняви на дивані, варто ліквідувати першопричину, інакше пліснява повернеться на диван знову. Для видалення плям плісняви ви можете скористатися народними або промисловими засобами.

Якщо не хочете витрачати зайві гроші, спробуйте побороти плісняву народними способами. Найпростіший метод: щедро посипте плями від плісняви сіллю, крохмалом або содою та залиште на ніч. Вранці зберіть залишки пилососом. Можна також скористатися горілкою або спиртом - протираємо поверхню, залишаємо на ніч, змиваємо. Однак, обравши цей метод, переконайтеся, що зможете якісно висушити диван, інакше можна зробити ситуацію ще гіршою. Також дієвим проти плісняви є сік цибулі, але його запах потім важко вивести з обивки, тому цей засіб залиште на крайній випадок.

Також є багато промислових засобів, які можна придбати в спеціалізованому магазині. Обов’язково перед використанням покупних розчинів потрібно прочитати інструкцію на звороті та застосовувати саме так, як написано, щоб не пошкодити меблі.

Пам’ятайте: провести профілактику появи плісняви набагато простіше, ніж потім з нею боротися. Тому просто виконуйте ці прості правила, і забезпечте собі життя без плісняви:

  1. Тримайте житло в нормальному стані. Має бути якісною система опалення, відсутнє таке явище як протікання даху абощо.
  2. Контролюйте вологість. Провітрюйте, користуйтеся кухонною витяжкою, кондиціонером.
  3. Розберіть речі, які не використовуєте. Часто пліснява заводиться на балконі або в шафах, де ми складаємо не завжди потрібні нам речі.


І наостанок: немає такої проблеми, яку не можна вирішити. А в боротьбі за чистоту меблів вам на допомогу завжди готові прийти майстри виїзної хімчистки меблів “АКЛІН”. Ми і почистимо, і посушимо, і дамо рекомендації з подальшого догляду.