АКЛІН

Як видалити пляму від тонального крему з обивки домашніх меблів

Тональний крем є невід'ємною частиною жіночої косметички. Він допомагає вирівняти тон шкіри, приховати нерівності та недоліки. Часто трапляється, що в процесі нанесення, крем може потрапити на одяг або оббивку крісла, дивана або стільця в залежності від місця, де ви наносите макіяж. Чому це вважається проблемою? Справа в тому, що через свою жирну основу тональний крем часто складно піддається виведенню. Однак, переживати завчасно не варто. При грамотному підході впоратися з цією плямою зможе будь-яка господиня, використовуючи підручні засоби. Також майте на увазі, що пляма від тонального крему краще видаляється коли вона свіжа. Тому постарайтеся не відкладати цю процедуру в далеку шухляду.

Найочевиднішим і, мабуть, найдієвішим буде звичайний засіб для миття посуду. Нанесіть рідину для миття посуду безпосередньо на пляму і легенько потріть. Для чищення можна використовувати губку або м'яку зубну щітку. Сильно терти не варто, щоб не пошкодити оббивку. Залиште диван в подібному положенні на 30 хвилин, щоб засіб для миття посуду зміг розщепити жир. Потім видаліть мильний склад з поверхні дивана за допомогою серветки або чистої ганчірки. По можливості, використовуйте воду по мінімуму.

У боротьбі проти жирних плям тонального крему відмінним помічником стане господарське мило в комплекті з содою і нашатирем. Процедура наступна: нанесіть нашатирний спирт на ватяні диски і акуратно обробіть забруднену поверхню. Не розтирайте пляму, рухайтеся від зовнішнього краю до внутрішнього. Потім посипте пляму содою і залиште на кілька хвилин, щоб сода встигла увібрати в себе вологу та жир. Потім видаліть соду з поверхні меблів, і почистіть пляму звичайним способом за допомогою господарського мила. Після такої процедури від тонального крему на оббивці не залишиться навіть сліду.


Ще один незвичайний, але ефективний спосіб видалити тональний крем з дивана - використовувати піну для гоління. Зізнаємося, цей спосіб не дуже популярний, проте діє не тільки на меблевій оббивці, а й на одязі. Нанесіть на пляму піну для гоління і потріть губкою або просто рукою. Піна забере весь тональний крем на себе, і ви зможете видалити пляму разом з піною.

Також хорошим помічником в процесі видалення тонального крему з оббивки є засіб для зняття макіяжу. Це може бути мицеллярная вода або молочко - не важливо. Якщо він справляється з тональним кремом на вашому обличчі, то впорається з ним і на диванній оббивці. Обробіть засобом для демакіяжу пляму, а потім, якщо буде потрібно, обробіть поверхню мильним розчином.

Також з плямами від речовин, що мають жирну основу, добре справляється очищений бензин. Майте на увазі, що такий бензин потрібно купувати в спеціалізованому магазині, а не просто на заправці.

Як бачите, існує достатньо способів видалити пляму тонального крему з дивана, крісла або будь-яких інших м'яких меблів. Тому впоратися з подібним забрудненням зможе будь-яка господиня. Однак, ми застерігаємо вас, що самостійна чистка навіть найпростіших плям несе в собі небезпеку зіпсувати оббивку безповоротно. Найкращим рішенням в будь-якій ситуації буде звернутися до послуг професіоналів компанії "АКЛІН". Ми якісно видалимо будь-які плями без найменшої шкоди для оббивки за короткий час. Ви точно залишитеся задоволені нашими послугами. Нехай у вас буде гарний макіяж та чисті меблі.