АКЛІН

Як видалити з меблів жирні плями

Рано чи пізно кожна господиня стикається з такою проблемою, як жирні плями. Адже в кожній родині знайдеться така людина, яка любить поїсти на дивані перед телевізором. У будь-якому випадку, як би там не було, оббивці ваших меблів завжди можна допомогти.
Головне правило, якого потрібно дотримуватися при появі плям будь-якого виду - чим швидше пляму видалити, тим більша ймовірність успіху. Свіжа пляма видаляється набагато простіше та швидше. Тому діяти потрібно невідкладно.
Спосіб боротьби з плямою визначається походженням плями. Тому і засіб потрібно вибирати індивідуально. Звичайно, самостійна чистка меблів не гарантує, що плями підуть назовсім. Але наші поради допоможуть надати першу допомогу вашій оббивці, не зашкодивши їй при цьому.
Як тільки жир потрапив на оббивку, вам необхідно засипати пляму сіллю, тальком або крохмалем. Тут немає різниці що ви оберете, головне, що сипучий продукт вбере в себе весь жир і не дасть йому проникнути глибше в оббивку. При цьому зверніть увагу, що якщо пляма велика, сипучий матеріал потрібно залишити приблизно на 4 години. Потім видаліть сіль з поверхні. Зробити це краще пилососом. Не можна використовувати мокру ганчірку, інакше ви тільки допоможете жиру проникнути глибше в оббивку.
Приступаючи до чищення плями, перевірте обраний засіб на непомітній ділянці оббивки.


Спиртовий розчин є найбільш делікатним засобом для боротьби з жирними плямами. При цьому він досить ефективний. Щоб приготувати такий розчин, змішайте спирт з водою в пропорції 1:1. Змочіть в цьому розчині косметичний диск і покладіть на пляму. Залиште в такому стані на 10 хвилин. Потім протріть цим же диском пляму. Диск повинен бути вологим, але розчин не повинен з нього стікати. Приберіть залишки вологи паперовою серветкою.
Також можна використовувати розчин лимонного соку та оцту. Також ці два засоби добре діють окремо. Використовувати потрібно так само, як і спиртовий розчин. Змочіть диск, прикладіть до плями, а через 10 хвилин заберіть. Зверніть увагу, що не варто використовувати лимонний сік та оцет на оббивці з натуральних матеріалів, таких як шовк або жаккард, інакше можна залишити розводи.
У випадку з оббивкою зі шкіри переживати не варто. Шкіра любить жир, більш того, одним з етапів догляду за шкірою є змащування її спеціальними жировмісними кондиціонерами.
На просторах інтернету можна прочитати багато способів як видалити пляму від жиру за допомогою гасу або ацетону, проте ми не рекомендуємо цього робити, оскільки ці засоби дуже агресивні і зашкодять вашій оббивці.
Як фахівці хімчистки меблів ми рекомендуємо не випробовувати долю і звернутися за допомогою до професіоналів. Так ви точно будете впевнені, що ваші меблі залишаться цілими, а пляму буде видалено.