АКЛІН

Як правильно доглядати за шкіряними меблями

У сучасному світі ми маємо багато різних варіантів меблевої оббивки. Серед найбільш якісних матеріалів присутня також і шкіра. Меблі зі шкіри відрізняються міцністю, практичністю та красивим зовнішнім виглядом. Слід також зазначити, що меблі зі шкіри часто підкреслюють статус своїх власників.
Проте, як і будь-який матеріал, шкіряна оббивка вашого дивана чи крісла вимагає догляду. Так вона прослужить вам довше і збереже свій привабливий зовнішній вигляд.

Але не лякайтеся, догляд за шкіряними меблями досить простий і недорогий, тому ви легко можете впоратися з цим самостійно.

Загальні рекомендації
  1. При недостатній вологості шкіра зсихається, що призводить до тріщин. Щоб цього не сталося, слід поставити в кімнаті з шкіряними меблями зволожувач повітря. Також варто уникати потрапляння на ваші меблі прямих сонячних променів.
  2. Краще запобігти появі плями, ніж потім виводити її. Оскільки шкіра дуже швидко вбирає в себе всі рідини, утримайтеся від споживання на дивані таких напоїв як кава або червоне вино. З їжею також потрібно бути обережним - крихти при попаданні на поверхню шкіри дряпають її, тим самим, завдаючи шкоду зовнішньому вигляду оббивки.
  3. Догляд за шкіряною оббивкою - не важливо це натуральний або штучний матеріал - повинен бути регулярним. Сухе прибирання пилососом повинне проводитися не рідше одного разу на тиждень.


Правила догляду за шкіряними меблями
  • Раз на тиждень шкіряну оббивку потрібно чистити пилососом з маленькою м'якою насадкою. Приділіть особливу увагу кутовим місцям і заглибинам, щоб видалити все сміття.
  • Раз на місяць проводьте вологе чищення шкіряного покриття. Для цього використовуйте теплу воду з милом. Зверніть увагу, що вода не повинна бути гарячою. Також не варто сильно мочити шкіру під час прибирання, ганчірка повинна бути вологою. Після проведення вологого прибирання дивана поверхню слід витерти насухо сухим м'яким рушником.
  • Ні в якому разі під час чищення не можна користуватися абразивними матеріалами, порошками, жорсткими мочалками, а також не можна шкребти поверхню гострими предметами.
  • Не зловживайте використанням спеціальних засобів для чищення шкіри. Подібні засоби при частому використанні призводять до її витончення. Оптимальним буде використовувати спецзасоби під час чищення не частіше, ніж один раз на півроку.
  • При появі плями її потрібно відразу ж видалити з поверхні, поки вона не проникла в більш глибокі шари. При цьому, пляму не можна мочити. Пам'ятайте, що застарілі плями вивести з шкіри практично неможливо. Якщо ви не вмієте справлятися з плямами на шкірі, краще звернутися до фахівців, які точно зможуть прибрати пляму та зберегти гарний вигляд оббивки. Замовити хімчистку шкіряних меблів можна в "АКЛІН". Наші фахівці з радістю проконсультують вас з усіх питань.
  • Не забувайте про захисний шар. У спеціалізованих магазинах можна придбати спеціальний віск або спрей для захисту шкірного покриття. Наносьте такий засіб на поверхню ваших меблів приблизно раз на півроку.

Народні методи
  • Якщо на диван пролилась рідина, краще буде не витерти її, а струсити з шкіри, щоб не втерти її глибше.
  • З плямами від косметики або маркера добре справляється звичайний спирт, а пляму від кави легко прибере нашатир.
  • Щоб поверхня меблів була блискучою, протріть її водою з додаванням гліцерину, також для цих цілей підійде збитий яєчний білок.
  • Масну пляму можна на кілька годин присипати тальком або крохмалем. Таким чином тальк вбере в себе весь жир з плями.

Як ви бачите, догляд за меблями з шкіряною оббивкою нескладний, і не вимагає багато фінансових витрат. Досить трохи дисципліни та зусиль. Пам'ятайте, що дбайливе ставлення значно подовжує життя меблів зі шкіряною оббивкою. А наші майстри завжди готові Вам в цьому допомогти.