АКЛІН

Як самостійно почистити диван на дому

Звичайно, говорячи про чищення дивана, ми рекомендуємо не ходити по краю прірви та одразу звертатися до професіоналів, які проведуть якісну хімчистку, зберігши при цьому вашу оббивку в належному стані. Однак, незважаючи на доступність професійної хімчистки, багато людей вважають за краще чистити оббивку дивана самостійно. У багатьох випадках це дійсно працює, тому якщо не боїтеся ризикувати, сміливо пробуйте один із способів, описаних нижче.

Для початку ознайомтеся із загальними рекомендаціями з приводу самостійного чищення дивана:
  1. Перш, ніж почати чистку, переконайтеся, що ви знаєте з якого матеріалу зроблена оббивка дивана і правила догляду за нею. Це вбереже вас від неприємностей в подальшому.
  2. Не використовуйте для чищення занадто агресивні засоби (до них також відноситься і не розбавлений оцет).
  3. Будь-який засіб перед чищенням необхідно випробувати на невидимій ділянці оббивки, де-небудь внизу або навіть під диваном. Так ви перевірите реакцію матеріалу на очищуючий склад і не зіпсуєте оббивку улюбленого дивана.
  4. Делікатну тканину не потрібно терти жорсткою щіткою, краще скористайтеся м'якою губкою або ганчіркою.
  5. При чищенні дивана зі світлою оббивкою ганчірки краще вибирати теж світлого кольору, інакше барвник на ганчірці може залишити розводи на світлій оббивці.
  6. Намагайтеся використовувати мінімальну кількість води. З яких би матеріалів не був виготовлений ваш диван, він точно не любить зайву вологу.
  7. Переконайтеся, що після чистки у вас будуть всі умови для швидкого природного висихання дивана. Якщо диван буде сохнути довго, це може призвести до появи цвілі, неприємного запаху, а також сам наповнювач може прийти в непридатність.
  8. Заборонено сушити меблі з використанням різних приладів типу праски, фена або обігрівача. Також не залишайте диван сохнути на відкритому сонці.


Тепер, коли нам відомі основні принципи домашнього чищення дивана, можемо розглянути підручні засоби, які є в будинку практично кожної господині.
Почати слід з видалення пилу та сухого сміття з поверхні оббивки. Для цього найкраще використовувати пилосос. Приділіть особливу увагу швам і кутам, як правило, пилу там збирається найбільше. Якщо пилососа під рукою не виявилося, візьміть вологе простирадло, накрийте ним диван і вибийте лопаткою для вибивання килимів. Вологе простирадло вбере в себе більшість пилу.
Коли пил та сухі забруднення видалені, можна приступати до видалення плям. Найпопулярнішим засобом вважається мильний розчин. Для його приготування можна використовувати будь-який миючий засіб: шампунь, мило, гель для душу та інше. Піни не повинно бути занадто багато, інакше потім буде складно вимити її з оббивки.
Також ефективним засобом для очищення меблів є розчин оцту в пропорції приблизно 2 столові ложки на 1 літр води. Розчином оцту також обробляють меблі в тих випадках, коли потрібно усунути неприємний запах. Потім будь-який розчин потрібно вимити з оббивки чистою водою.


Як правило, подібної чистки достатньо, щоб освіжити диван і видалити забруднення. Більшість побутових плям теж видаляються в процесі такої чистки. Якщо ж на вашому дивані ви виявили пляму, походження якого вам невідомо і видалити її ви не змогли, краще звернутися до фахівців, щоб не погіршити ситуацію. Майстри компанії "АКЛІН" володіють необхідними засобами і знаннями, щоб видалити будь-яку пляму без шкоди для оббивки.