АКЛІН

Як боротися з пиловими кліщами на меблях

На жаль, від появи паразитів не захищене жодне приміщення. Дуже часто неприємні сусіди з'являються всередині наповнювача м'яких меблів. Саме наші затишні дивани, крісла та подушки можуть стати справжньою загрозою нашому здоров'ю. Найчастіше на меблях з'являються пилові кліщі. З'являючись на меблях, вони починають вести активне життя та розмноження.

Заради справедливості відзначимо, що самі по собі пилові кліщі не є небезпечними для здоров'я і є абсолютно непомітними для людського погляду. Негативно впливають на здоров'я людини саме продукти життєдіяльності цих сапрофітів. Вони викликають алергію, набряк легенів, провокують астму та багато інших неприємностей.

Проте панікувати не варто. Від пилових кліщів можна позбавитися. Головними напрямками тут є регулярна обробка поверхні пилососом та професійна хімчистка. Також важливим елементом підтримання меблів у чистоті є своєчасне видалення плям та забруднень.

Фахівці виїзної хімчистки меблів компанії "АКЛІН" мають спеціальне обладнання, за допомогою якого прочищають наповнювач та поверхню оббивки. Можливе сухе та вологе чищення, після якого ваші меблі будуть сяяти чистотою та свіжістю, а пилові кліщі будуть видалені. Звичайно, видалити повністю всіх особин навряд чи вдасться. Однак, можна скоротити їх кількість до безпечної для людини.


Способи профілактики появи пилових кліщів

  1. Уникайте скупчення пилу на меблях, адже саме пил є основною приманкою для кліщів. Регулярно проходьте по оббивці пилососом або просто протирайте вологим рушником.
  2. Часто змінюйте постільну білизну і періть її у гарячій воді, якщо це дозволяє матеріал виробу. Температури 55 градусів достатньо, щоб знищити і кліщів, і продукти їхньої життєдіяльності.
  3. Пам'ятайте, що натуральний наповнювач подушок і ковдр також приємний для проживання подібних паразитів. Тому, якщо є можливість, замініть їх на синтетичні.
  4. Провітрюйте приміщення.

Навіть при дотриманні всіх згаданих вище рекомендацій, іноді пилові кліщі все одно з'являтимуться. Тому не забувайте про регулярне проведення хімчистки меблів у Києві. Це не тільки дозволить уникнути проблем з пиловими кліщами, але й забезпечить вашим меблям належний догляд, і як результат, привабливий зовнішній вигляд.