АКЛІН

Чистка стільців. Чи можна впоратися з цим самостійно?

Стільці є одним з найбільш використовуваних предметів меблів. Стільці знаходяться у нас в їдальні, вітальні, спальні, кабінеті та інших приміщеннях. Попри усе різноманіття матеріалів та дизайнів, м'які стільці з текстильною оббивкою є найпопулярнішими. Вони дарують не тільки комфорт, але й відчуття затишку. Проте, стільці з м'якою оббивкою швидко забруднюються та вимагають більш ретельного догляду. Якщо ваші стільці не дуже забруднені, то з їх чищенням можна цілком впоратися самостійно.

Загальні рекомендації по догляду та чищенню

Перш, ніж почати самостійну чистку вашого стільця, візьміть до уваги, що в даному процесі потрібно бути дуже акуратним та підходити з розумом. Часто самостійна чистка призводить до додаткових проблем з меблями, які без участі професіоналів вирішити буде вже неможливо.
Для початку слід видалити всі сухі забруднення, такі як: залишки їжі, пил, шерсть домашніх тварин, людський епітелій та інше. Для цього найкраще буде скористатися пилососом.
Перед тим, як приступити до вологого чищення, необхідно захистити каркас виробу, оскільки засоби для чищення можуть його пошкодити. Прикрийте каркас стільця плівкою, газетою або заклейте малярським скотчем - вибір за вами.
Потім огляньте сидіння та спинку стільця на предмет наявності на них плям. Якщо плями виявлені, постарайтеся визначити від чого вони, це допоможе вам правильно вибрати засіб. Не забувайте, що будь-який засіб слід випробувати на непомітній ділянці оббивки.


Видаліть пляму відповідним засобом, це може бути мильний розчин, розчин нашатирю або оцту, сода або спеціалізована косметика, куплена в магазині.
В процесі чистки намагайтеся використовувати мінімальну кількість води та інших рідин, оскільки наповнювач, що використовується у виробництві стільців, погано переносить вологу та тривалий процес сушіння. Не варто сильно втирати засіб у поверхню оббивки, якщо він виявиться ефективним проти даної плями, то подіє і без ваших зусиль.
Не чистіть оббивку частинами. Якщо взялися чистити, слід зробити це з оббивкою всього стільця, інакше ризикуєте залишити плями та розводи від води або миючого, оскільки чиста ділянка може стати помітно світлішою за решту площі виробу.
Чим би ви не чистили стілець, засіб потрібно ретельно вимити та повністю видалити з оббивки та наповнювача.
Заздалегідь подумайте про те, де і як ви будете сушити почищені стільці. Пам'ятайте, що тривала сушка шкодить виробу. В жодному разі не використовуйте для прискорення процесу сушіння праску, фен і будь-яку іншу техніку з гарячим повітрям. Досить буде прохолодного потоку повітря від вентилятора або того ж фена.


Чого робити точно не варто:
  • Використовувати в процесі чистки велику кількість води;
  • Сушити стільці на відкритому сонці;
  • Чистити каркас засобами для чищення оббивки;
  • Використовувати чистячі засоби, що мають у своєму складі хлор.

Здавалося б, що може бути простіше, ніж почистити звичайний домашній стілець. Проте, навіть тут є свої тонкощі. Якщо ви хочете бути впевненими в результаті та в тому, що після чистки вам не доведеться купувати нові стільці, краще скористатися послугами професійної хімчистки. Майстри знають як працювати з кожним видом оббивки та з плямами різної складності. Наша компанія завжди готова допомогти вам в догляді за вашими меблями.