АКЛІН

Сухе чищення дивана в домашніх умовах

Наші дивани накопичують дуже багато забруднень, оскільки є затишним куточком будь-якого житла. Як і інші предмети інтер'єру, диван потребує регулярного чищення. Багато господинь звикли самі чистити дивани та матраци, не вдаючись до допомоги фахівців. Слід зазначити, що часто подібні спроби лише посилюють становище. Але якщо ви впевнені у своїх силах, можете спробувати почистити диван самостійно. Сьогодні поговоримо про сухе чищення дивана: у чому його особливість та чи можна зробити таку процедуру в домашніх умовах.

Відомо, що традиційне чищення передбачає використання великої кількості води. Однак далеко не всі матеріали добре переносять вологу. У зв'язку з цим сухе чищення має ряд переваг:

  • Займає менше часу;
  • Підходить для всіх матеріалів;
  • Використання безпечних засобів;
  • Висока ефективність.


Для сухого чищення дивана в домашніх умовах знадобиться спеціальний порошок або піна. Придбати ці засоби можна, відвідавши спеціалізований магазин або просто замовити онлайн. Також запасіться м'якою щіткою, губкою, відром та рукавичками. Перш ніж вибирати засіб, уважно вивчіть склад тканини, з якої виготовлена ​​оббивка дивана, та рекомендації щодо догляду. При необхідності порадьтеся з консультантом.

Етапи сухого чищення вдома:

  1. Видаліть пил з оббивки, пройшовши по ній пилососом або просто м'якою щіткою.
  2. Приготуйте піну. Для цього чітко дотримуйтесь інструкцій, вказаних на упаковці.
  3. Нанесіть готову піну безпосередньо на пляму і залиште на деякий час, щоб піна подіяла.
  4. Видаліть піну сухою ганчіркою або пилососом.


Ось і вся процедура пінного чищення дивана. Просто? Звичайно ж. Головною небезпекою може бути неправильно підібраний засіб або порушення рекомендацій виробника. Тому якщо ви в чомусь сумніваєтеся, найкраще звернутися до фахівців. Майстри компанії "АКЛІН" вміють працювати з оббивкою з різних матеріалів, підберуть дієвий засіб для чищення та видалять забруднення без шкоди для оббивки.