АКЛІН

Як видалити плісняву з м'яких меблів

Велика кількість плісняви щодня знаходиться в повітрі, зовсім не розвиваючись. Однак, за наявності сприятливих умов, вона може осісти на нашому м'якому дивані або матраці, що принесе чимало проблем. Крім того, що цвіль псує виріб, вона також робить згубний вплив на людський організм, викликаючи різні хвороби. Тому якщо на ваших меблях з'явилася пліснява, боротися з нею потрібно оперативно.

Існує безліч причин, здатних призвести до появи цвілі на ваших меблях. Найпоширеніші з них відомі всім: підвищена вологість в приміщенні, погане провітрювання, протікання даху, погане опалення приміщення та багато іншого.
Перш, ніж почати боротися зі слідами плісняви ​​на дивані, слід знайти та усунути саму причину появи цвілі в будинку. Інакше з часом цвіль на оббивці з'явиться знову. Усунути цю неприємність можна або професійними засобами з магазину, або за допомогою народних методів. Який з них підходить більше - вирішувати вам.

Перш за все, запасіться терпінням та базовим набором для чищення меблів. У базовий набір входить: ганчірки та рушники, вода, гумові рукавички, засоби для чищення меблів. Також придбайте в магазині спеціалізовані засоби, якщо ви вирішили піти цим шляхом.


Загальні рекомендації щодо усунення цвілі з оббивки м'яких меблів:
  • Перш, ніж приступити до чищення меблів, переконайтеся, що ваш диван або матрац зможе висохнути після чистки. Якщо провітрюваність в кімнаті недостатня, краще винести предмет меблів, уражений цвіллю, на вулицю та проводити процедуру там.
  • Розподіляйте засіб для чищення обережно і тільки там, де є цвіль. Пам'ятайте, що перед чищенням потрібно перевірити реакцію оббивки на засіб на непомітній ділянці.
  • На одній і тій самій ділянці повторюйте процес чистки стільки разів, скільки буде потрібно до повного видалення цвілі.
  • Після чищення залиште диван просохнути та провітритися. Якщо оббивка сильно промокла, можна використовувати спеціальний папір, що вбирає вологу.
  • Завершальним етапом чищення обов'язково повинна бути дезінфекція. Для цього продається спеціальний засіб, який потрібно розвести з водою і протерти цим розчином поверхню меблів.
  • Потім залиште меблі сохнути на повітрі, але не на відкритому сонці. Також не можна використовувати термоприлади для скорочення часу підсихання.

Щоб видалити запах цвілі з оббивки, ви можете скористатися одним із засобів, описаних нижче:
  • 9% столовий оцет, розведений з водою, відмінно усуває неприємні запахи.
  • Звичайна кухонна сіль. Потрібно злегка зволожити оббивку, розпорошивши на неї воду, потім засипати сіллю та залишити на кілька годин. Потім пропилососьте поверхню, щоб прибрати сіль. Цей метод також працює не тільки з запахом цвілі, але і з іншими неприємними запахами на оббивці.
  • Ефірна олія чайного дерева або цитрусових відмінно знезаражує уражені місця оббивки. Зверніть увагу, що при використанні даного методу, ви видалите запах цвілі, але у вас залишиться запах ефірної олії.

Після усіх проведених маніпуляцій, пліснява повинна піти з вашого дивана за умови, що ви усунули причини її появи. Звичайно, чистка дивана від цвілі забере у вас чимало часу і доведеться витратити багато сил. Якщо ви хочете полегшити собі життя, звертайтеся до професіоналів компанії "АКЛІН". Наші майстри вміло видаляють не тільки плісняву, але і будь-які забруднення з оббивки м'яких та шкіряних меблів.