АКЛІН

Позбавляємося запаху прілості в приміщенні

Цьогоріч 24 лютого наша країна зіштовхнулася із страшними подіями - війною, що триває й досі. Рятуючись від російських ракет мільйони українців залишили своє житло та переїхали жити за кордон. Відповідно, багато українських домівок пустують вже декілька місяців. Хочемо ми чи ні, але коли квартира довго пустує, це призводить до негативних наслідків. Особливо страждають текстильні меблі, якими довго не користувалися. 

Якщо приміщення пустує, це означає, що:
  • воно не провітрюється;
  • воно не опалюється. 

Ці два чинники є руйнівними не лише для обивки ваших м’яких меблів, але й для каркасу. Однак, ситуація не є критичною, якщо ви не жили в своїй квартирі протягом кількох місяців. Отже, якщо ви повернулися в свою квартиру після тривалої відсутності, і відчуваєте запах прілості, затхлості або пилу, необхідно виконати декілька простих кроків: 
  1. зробіть вологе прибирання всієї квартири або будинку;
  2. добре провітріть усі приміщення, в тому числі шафи та шухляди; 
  3. приведіть в порядок меблі, особливо текстильні
  4. якщо ви повернулися в прохолодну пору року, увімкніть опалення.


На третьому пункті зупинимось детальніше, оскільки текстильні меблі вбирають в себе всі запахи, наявні в приміщенні. Покращити ситуацію можна самостійно, пропилососивши усі поверхні дивана та протерши їх мильним розчином, який легко приготувати з рідкого мила та води. Не робіть розчин занадто пінистим, достатньо буде однієї чайної ложки мила на стакан води. Також ефективним буде спиртовий розчин. Старайтеся сильно не мочити обивку та забезпечити умови для швидкого висихання меблів після самостійного чищення. 

Звісно, безпечним та точно дієвим рішенням буде звернутися по допомогу до професіоналів. Впоратися із запахом затхлості та прілості на меблях вам допоможе виїзна хімчистка меблів. Співробітники працюють з різним меблюванням щодня, вміють працювати з тканинами та мають спеціальне обладнання для сушки меблів після чищення, щоб уникнути погіршення ситуації. Наша компанія продовжує працювати на благо наших клієнтів та нашої держави, ми готові допомогти вам в догляді за меблями.