АКЛІН

Як підготуватися до хімчистки м'яких меблів

Меблі є невід'ємним атрибутом сучасного життя. Дивани і крісла в наших будинках пам'ятають усіх: гостей, які проливають вино, дітей, котрі розкидають крихти на диван, тварин, що залишають неприємні сюрпризи на килимі та багато іншого. Всі ці "спогади" наші меблі - будь то диван або крісло - зберігають на собі у вигляді плям, неприємних запахів, шкідливих бактерій. І з цим потрібно якось справлятися.

Звичайно, ви захочете спробувати впоратися із забрудненнями самостійно. Однак, навіть найдосвідченіші господині рано чи пізно усвідомлюють, що найкращим подарунком вашому м'якому дивану буде викликати фахівців з хімчистки диванів, крісел та килимів.

Ось і настав той день, коли всі домовленості завершено і ви очікуєте майстрів з хімчистки м'яких меблів у себе вдома. Ми маємо для вас кілька порад як підготуватися до хімчистки дивана на дому.

НАВЕДІТЬ ПОРЯДОК У ПРИМІЩЕННІ

Будь-які сторонні предмети будуть заважати майстру проводити роботу. Приберіть всі зайві предмети, квіти, що стоять поруч з меблями, дитячі іграшки, особисті речі та інше. Для виконання хімчистки дивана чи крісла майстру необхідний простір.

ВІДСУНЬТЕ МЕБЛІ

У фахівця з хімчистки повинен бути доступ до всіх поверхонь дивана чи крісла, котре необхідно почистити. Якщо ваш диван стоїть біля стіни, слід його відсунути, щоб майстру було легко дістатися до найвіддаленіших куточків оббивки. Навіть якщо вам потрібно видалити лише одну плямку, пам'ятайте, що після чистки тканина може трохи змінити колір. Надалі, якщо ви захочете переставити диван в інше місце, різниця кольору оббивки в різних місцях дивана може бути помітною. Саме тому майстру необхідно очистити всі поверхні.

АНАЛІЗ ПРОБЛЕМНИХ ЗОН

Ретельно вивчіть всі плями, наявні на меблях. Пам'ятайте, що при різному освітленні тканина виглядає по-різному. Найкраще буде виписати окремо всі знайдені проблемні ділянки, щоб вказати на них майстру. Також не зайвим буде згадати від чого на меблях залишилася та чи інша пляма. Це значно полегшить майстру огляд вашого дивана чи крісла перед початком хімчистки.

НАДАЙТЕ МАЙСТРУ ЗРАЗКИ ТКАНИНИ

Дуже часто при покупці м'яких меблів разом з усіма необхідними документами клієнту видають шматочок тканини, з якої зроблена оббивка меблів. Даний клаптик тканини призначений якраз для тих випадків, коли ви замовляєте виїзну хімчистку м'яких меблів. Буде дуже добре, якщо до приїзду майстра ви зможете знайти даний зразок і передати його до початку робіт. Саме на цій тканині майстер зможе протестувати як той чи інший засіб буде вести себе на оббивці. Даний етап особливо важливий, якщо оббивка ваших меблів зроблена з делікатних тканин, таких як: оксамит, шовк або інші. Якщо такого зразка у вас не збереглося, не хвилюйтесь. Майстер зможе протестувати засіб на непомітній ділянці оббивки.

ПІДГОТУЙТЕ ДОМАШНІХ УЛЮБЛЕНЦІВ

Якщо у вашому будинку живуть коти, собаки або інші брати наші менші, вам слід заздалегідь подбати про те, щоб їх не було в приміщенні під час хімчистки. По-перше, вони можуть заважати майстрам робити свою роботу, а по-друге, незнайомі люди, сторонні запахи засобів для чищення можуть бути для вашого улюбленця великим стресом.

Ці прості кроки не тільки допоможуть вам розслабитися на період хімчистки ваших меблів, а й значно полегшують роботу майстрів.