АКЛІН

Чим видалити пляму від машинного масла з поверхні м'яких меблів?

На жаль, забруднення на одязі та меблях є невід'ємною частиною сучасного побуту. На щастя, господині навчилися успішно з ними боротися. Володіючи необхідними знаннями, можна видалити практично будь-яку пляму, не пошкодивши при цьому оббивку. Сьогодні поговоримо про те як видалити плями від машинного масла з оббивки м'яких меблів.

Слід зазначити, що такі плями зустрічаються не так часто. Від цього багато господинь впадають в ступор, стикаючись з подібною проблемою. Тому слід постійно поповнювати скарбничку своїх знань, щоб діяти швидко та ефективно.

У більшості випадків плями від машинного масла жирні, тому і боротися з ними потрібно як зі звичайними жирними плямами на оббивці. Перший засіб, який одразу ж хочеться пустити в хід - рідина для миття посуду. Даний склад добре розщеплює жири і виводить плями. Враховуйте, що засіб потрібно буде змити великою кількістю води. Тому враховуйте особливості матеріалу оббивки ваших меблів та його здатність переносити вологу.

Якщо машинним маслом забруднена велика площа, можна скористатися професійними реагентами, придбаними в спеціалізованих точках. Не варто побоюватися подібних засобів. Сучасна хімічна промисловість досягає великих висот та хіміки давно вже навчилися робити засоби для виведення плям з нетоксичних речовин.


Свіжу пляму можна спробувати видалити за допомогою звичайного господарського мила. Намочіть поверхню, нанесіть мило та потріть. Потім ретельно промийте водою, щоб видалити залишки засобів та забруднень. Із застарілою плямою мило може не впоратися, а от свіжу видалить без проблем.

Також хорошими помічниками в боротьбі з плямами від машинного масла є сіль або сода. Посипте пляму засобом на ваш вибір, залиште на кілька хвилин, потім приберіть залишки. Процедуру повторюйте доти, доки пляма повністю не піде. Потім прополощіть оббивку мильним розчином.

Напевно кожна господиня чула про видалення жирних плям за допомогою бензину, гасу або солярки. Однак, тут потрібно бути обережною. Для видалення плям бензином підходить тільки спеціальний очищений бензин. Якщо візьмете звичайний, то тільки погіршите ситуацію та поставите нову масну пляму.

Як бачите, видалити пляму від машинного масла з дивана досить просто, необхідно лише мати базові знання та трохи сміливості. Не забувайте, що будь-який засіб, який ви збираєтеся нанести на оббивку меблів, потрібно протестувати на непомітній ділянці. Якщо ви не хочете піддавати ваші меблі ризику, звертайтеся до майстрів компанії "АКЛІН". Наші фахівці видаляють плями без шкоди для оббивки, а також усунуть неприємні запахи. Довірте свої меблі в руки кращих!