АКЛІН

Обираємо тканину для оббивки дивана

На якість м'яких меблів впливає безліч факторів, одним з яких є матеріал оббивки виробу. Крім естетичної функції, оббивка дивана захищає від механічних пошкоджень і впливу ультрафіолетових променів. Оскільки сучасні виробники пропонують дивани з оббивкою із різних тканин, покупцеві часто буває важко визначитися що саме йому потрібно. Давайте розглянемо найпопулярніші види матеріалів, використовуваних в меблевому виробництві.

Почнемо з флока, адже саме меблі з оббивкою з цієї тканини є найпопулярнішими та численними на ринку. До складу флока входять як натуральні, так і синтетичні волокна, що робить його стійким до впливу зовнішніх факторів. При цьому оббивка з флока не вимагає особливого догляду, з часом не втрачає колір та пропускає повітря. Поряд з явними перевагами слід також враховувати мінуси, такі як: високий рівень електризації матеріалу, схильність до деформації, а також той факт, що флок буде вбирати в себе багато пилу, що літає в приміщенні. При цьому, флок легко чиститься за допомогою пилососа або рушника з мікрофібри.

Наступний на черзі - велюр. Дуже багато людей люблять м'які меблі з оббивкою з велюру за красу і широкий вибір кольорів даного матеріалу. Велюр володіє високою щільністю, завдяки чому він стійкий до зносу і довго зберігає свій первозданний вигляд, а також не втрачає колір під впливом сонячних променів. Особливим плюсом для алергіків буде те, що даний матеріал є гіпоалергенним, оскільки в його виробництві не використовується ніяких токсичних речовин. Явним мінусом велюру є те, що в разі появи плям, очистити їх самостійно буде проблематичним і доведеться замовляти хімчистку дивана.


Жаккард виготовлений переважно з натуральних волокон з невеликим додаванням синтетичних. Завдяки особливому плетінню ниток жаккард має високу міцність, що значно збільшує тривалість його експлуатації. Також оббивка з жаккарда буде добре пропускати повітря, приємна на дотик і не вимагає особливого догляду. Простіше кажучи, меблі з оббивкою з жаккарда хороші в усьому, окрім ціни.

Замша у виробництві меблів зустрічається досить часто. Меблі з оббивкою із замші завжди виглядають красиво і статусно. При цьому замша дуже приємна на дотик і досить зносостійка. Диван з оббивкою із замші можна сміливо ставити навпроти вікон, адже замша не вигоряє на сонці.

Ще одним популярним матеріалом меблевої оббивки є шеніл. Візуально шеніл нагадує гусеницю, від чого і отримав свою назву. У виробництві даного матеріалу використовуються нитки різних кольорів, тому він переливається при різному освітленні. Шеніл відноситься до дорогих матеріалів, але і має ряд переваг: гіпоалергенність, довговічність, здатність зберігати форму та колір на тривалий час.

Натуральна шкіра та шкірзам також досить часто використовуються в сучасному меблевому виробництві. Матеріал виглядає дорого і презентабельно, не вимагає особливого догляду та комфортний в процесі експлуатації. Однак, шкіра не переносить механічних пошкоджень - всі подряпини, порізи залишатимуть сліди, впоратися з якими буде вже неможливо.

Як бачите, існує безліч варіантів меблевої оббивки, ми перерахували широко поширені. Диван з якою оббивкою краще вибрати - вирішувати тільки вам. У будь-якому випадку, майстри нашої хімчистки завжди допоможуть вам у догляді за меблями з будь-якою оббивкою.