АКЛІН

Як правильно доглядати за меблями з обивкою з велюру

На сьогоднішній день на ринку можна побачити меблі з оббивкою із самих різних матеріалів. Однак, особливою популярністю серед всіх користуються меблі саме з оббивкою з велюру. Велюровий матеріал завжди виглядає елегантно і витончено, додаючи вашому дивану трохи аристократичності. Як і будь-яка інша тканина, велюр має деякі особливості догляду, знаючи та дотримуючись яких, ваші меблі збережуть привабливий вигляд на довгі роки.

Особливості оббивки з велюрового покриття:
  • Незважаючи на делікатність, велюр досить практичний. На ньому можна спокійно відпочивати не тільки людям, а й домашнім тваринам. Через структуру велюру, він не буде накопичувати на собі шерсть тварини.
  • Велюр виготовляється з гіпоалергенного ворсу, тому людям, що страждають на алергію, абсолютно нема про що турбуватися і можна сміливо купувати диван з велюровою оббивкою.
  • Велюр виглядає дуже естетично і чудово доповнює будь-який інтер'єр завдяки широкій палітрі кольорів оббивки. Ще він красиво переливається на сонці, що буде додавати вашій кімнаті більше естетики.
  • При довгостроковому використанні ворс велюру не деформується і не втрачає своєї форми. Однак, якщо ви плануєте користуватися диваном часто, слід враховувати, що велюр з часом втрачає блиск.


Практичні поради в догляді за велюрової тканиною:
  1. Регулярно очищайте матеріал від пилу, інакше вона буде проникати в структуру тканини, відбираючи в матеріалу привабливий зовнішній вигляд. Почистити велюр від пилу можна за допомогою пилососа або сухої щітки з м'якою щетиною.
  2. У процесі самостійного видалення плям не використовуйте засоби, що містять спирт або жорсткі відбілювачі, інакше можна знебарвити матеріал. Також не можна використовувати різні порошки та інші засоби, що мають гранульовану основу, щоб не пошкодити поверхню тканини.
  3. В жодному разі не здирайте з поверхні стару пляму, інакше ви ризикуєте зіпсувати матеріал безповоротно.
  4. По максимуму бережіть оббивку з велюру від попадання будь-якої вологи. Якщо таке все ж сталося, промокніть білою серветкою, але не тріть.
  5. Для самостійного чищення найкраще використовувати засоби, куплені в спеціалізованому магазині, це мінімізує ризик зіпсувати покриття.

Дотримуючись цих простих рекомендацій, ви зможете продовжити життя ваших меблів на довгі роки. Краще за все не ризикувати та не чистити велюрову оббивку самостійно через делікатність матеріалу. Якщо ви хочете привести ваш диван в порядок, видалити пляму з дивана, неприємний запах або просто освіжити, замовляйте виїзну хімчистку від "АКЛІН". Наші майстри знають всі тонкощі догляду за велюром, мають в наявності відповідну косметику. Тому у плям не залишиться жодних шансів. Замовити хімчистку можна, оформивши заявку на нашому сайті.