АКЛІН

Коротка історія виникнення хімчистки

Історії відомі факти про те, що ще в Давньому Римі та в Помпеї жителі використовували лужні розчини для видалення плям, додаючи в деревну золу карбонати калію і натрію. Хімчистка як послуга існує з 19 століття, але широкого розповсюдження набула тільки в наші дні. Говорячи про хімчистку, більшість людей має на увазі чистку одягу, але не варто забувати також і про хімчистку меблів. Як правило, хімчистка використовується в складних випадках, коли видалити забруднення самостійно вже неможливо. Таке правило діє з хімчисткою одягу, але не дуже працює з хімчисткою меблів. Оскільки самостійна чистка меблів з самого початку не дуже хороша ідея і краще відразу звертатися до фахівців.

Винахідником хімчистки вважається француз Жоллі, котрий пролив на скатертину гас з лампи. Після цього інциденту Жоллі зауважив, що скатертина стала помітно чистішою після контакту з гасом. Саме так він і прийшов до того, що складні плями можна видаляти за допомогою гасу та інших нафтопродуктів.
Існує ще одна версія винаходу хімчистки, що оповідає нам про працівника складу, що впав в бочку зі скипидаром, після чого його одяг став помітно чистішим. Однак, француз Жоллі явив своє відкриття світу першим, тому і вважається відкривачем хімчистки.


Однак, такий спосіб чистки виявився досить небезпечним через легку займистість гасу, що призводило до численних пожеж. І люди стали шукати інший спосіб очищати речі ефективно, але безпечно. Так з'явилася речовина, відома нам сьогодні як уайт-спірит. Він не так легко запалюється, але при цьому зберігає свою ефективність в боротьбі з плямами та забрудненнями. Ще пізніше стали використовувати хлоровані розчини, які не так легко спалахують, а плями видаляють ще краще.

На сьогодні наука просунулася набагато вперед, і ми можемо очищати меблі та одяг за допомогою безпечних засобів, які не завдають шкоди нашому організму, і тим більше не призводять до пожеж. Цікавим фактом є те, що при високому рівні науки, досі існують плями, які неможливо видалити нічим. Принаймні, людству способи видалення деяких плям поки невідомі. До таких плям відносяться, наприклад, плями від фарб та чорнила. Видалити їх неможливо тому що вони руйнують структуру тканини зсередини.

Саме тому ми завжди рекомендуємо звертатися до фахівців, якщо вам потрібна хімчистка дивана, матраца або килимового покриття. Майстри здатні з легкістю видалити до 90% наявних плям, при цьому не завдавши шкоди оббивці. Звертаючись до компанії "АКЛІН" ви можете бути впевнені в безпеці наших засобів та ефективності роботи майстрів.