АКЛІН

Як видалити пляму від кави в домашніх умовах. Народні засоби

білий диван на помаранчевому фоні
Кава - найпопулярніший напій, широко відомий ще з XV століття. Історія походження цього напою дуже заплутана, але від цього популярності у кави менше не стало. У певний період історії каву стали відносити до числа шкідливих напоїв, але вже в XIX столітті кава знову стала популярною. Справді, в наші дні, кава асоціюється не тільки з напоєм, котрий бадьорить, але і з затишком, і навіть почуттям стилю.
Дійсно, прийти додому після важкого робочого дня, заварити собі філіжанку ароматної кави, розкинувшись на м'якому дивані, є не тільки смаковим задоволенням, але і естетичним.
Найчастіше, ми отримуємо задоволення від такого ритуалу, але буває і так, що ми в поспіху проллємо трохи кави на оббивку нашого дивана, або ще гірше, перевернемо на нього всю чашку. При такому сценарії, ми не тільки не отримуємо задоволення від приготованої кави, але і засмучуємося від того, що зіпсували меблі. У такій ситуації діяти потрібно швидко та рішуче.

Звичайно, ідеальним варіантом тут буде замовити хімчистку диванів додому і бути впевненим в результаті. Якщо ж ви звикли розбиратися з подібними неприємностями самі, ця стаття для вас.
Отже, що робити, якщо вам все ж таки не вдалося вберегти ваш диван від появи коричневої плями. Розглянемо найбільш відомі способи.

Швидка допомога у разі появи свіжої плями:
  • Негайно видаліть залишки кави з дивана, використавши для цього паперовий рушник або будь-яку чисту ганчірку.
  • Намочіть чистий мікрофібровий рушник і добре відіжміть, щоб він не був мокрим.
  • Капніть на рушник кілька крапель мила або засобу для миття посуду.
  • Акуратно протріть рушником кавову пляму. Тріть доти, доки на поверхні не з'явиться піна.
  • Дайте оббивці дивана постояти з піною кілька хвилин.
  • Чистим вологим рушником видаліть забруднення і залишки миючого розчину з поверхні дивана.
  • Залиште диван до повного висихання. Тут будьте уважні, ні в якому разі не сушіть місце плями феном або іншими засобами. Цим ви можете зіпсувати матеріал оббивки, і його буде вже не врятувати. Диван повинен висохнути природним шляхом.


Зі свіжою плямою ми розібралися. Що ж робити, якщо кава була розлита давно, а ви все ніяк не могли знайти час, щоб видалити пляму? Тут вам на допомогу прийде столовий оцет і звичайна вода. Розведіть оцет з водою в пропорції 1:1, нанесіть даний розчин на вологу оббивку дивана і залиште на 10 хвилин. Потім сухим рушником видаліть залишки оцту з поверхні дивана. Якщо вивести пляму від кави не вдалося, можна повторити процедуру знову.
Ще одним популярним засобом є етиловий спирт. Просто нанесіть його на пляму, залиште на кілька хвилин, і потім протріть вологим рушником.
Будьте уважні при спробах самостійно видаляти плями з м'яких меблів, будь то диван, крісло або стілець. Ви завжди повинні враховувати матеріал, з якого зроблена оббивка ваших меблів. Не забувайте, що і оцет, і спирт є досить агресивними засобами, які здатні зіпсувати ваш диван остаточно.
Щоб бути впевненими в результаті і мати чистий диван без плям, найкращим рішенням буде замовити виїзну хімчистку дивана. Таким чином, ви позбудетеся плям, збережете диванну оббивку в належному стані і будете впевнені в результаті.