АКЛІН

Як продовжити життя улюблених домашніх меблів. Прості секрети.

Продумуючи дизайн нашого житла ми неодмінно задумаємося про те, які саме меблі добре впишуться в інтер'єр. При цьому важливо, щоб меблі не тільки виглядали привабливо, але і були хорошими за якістю. Віддаючи пристойні гроші за предмети домашнього меблювання ми хочемо, щоб наш диван, крісло або стілець прослужив нам якомога довше. Зберегти меблі в належному стані нам цілком під силу, слід тільки виконувати прості правила експлуатації та догляду.

Почати догляд за меблями варто вже з того моменту, як привезли їх в приміщення. Пам'ятайте, що не можна розташовувати меблі близько до джерела тепла: батареї, конвектору, каміна або будь-яких інших. Відстань між диваном і опалювальним пристосуванням має бути не менше 40 см.

Використовуйте штори або жалюзі, щоб закрити кімнату від сонячного світла. Справа в тому, що прямі сонячні промені негативно впливають на м'які меблі: конструкція зсихається, а оббивка занепадає і втрачає свій колір.

Слідкуйте за вологістю приміщення. Золота середина гарна скрізь, і рівень вологості - не виняток. Шкідливою для меблів є не тільки висока вологість приміщення, а й низька. Щоб підвищити рівень вологості в зимовий час, скористайтеся зволожувачем повітря та обставте приміщення кімнатними рослинами. Це не тільки подовжує життя ваших меблів, а й позитивно впливає на ваше здоров'я.


Не перевантажуйте меблі. Справа в тому, що для кожного предмета меблювання є допустима максимальна вага, на яку розрахований диван або крісло. Тому якщо ваш диван розрахований на 2 спальних місця по 96 кілограм, не слід спати на ньому втрьох.

Пам'ятайте, що крісла, дивани, пуфики призначені для того, щоб на них сидіти та лежати. Не слід ходити по ним ногами або стрибати. Більшою мірою це стосується тих сімей, у яких є діти, адже стрибати на дивані - їхня улюблена забава.

Якщо розкладні меблі використовуються тільки в складеному вигляді, то раз або два на місяць слід розкладати їх, щоб наповнювач не деформувався і не сідав.

Також одним з важливих етапів правильної експлуатації меблів є підтримання чистоти. Тверді поверхні протирайте з поліролем, не дряпайте. Оббивку регулярно очищайте від плям і пилу. У цьому вам допоможе виїзна хімчистка меблів від АКЛІН. Навіть якщо ваші меблі не мають плям, раз на рік слід замовляти чистку дивана чи крісла, щоб видалити пил та дрібне сміття, накопичене за час експлуатації.

Як бачите, правила експлуатації домашніх меблів досить прості та не вимагають від користувачів великих зусиль. За дотримання усіх рекомендацій, меблі прослужать вам довгі роки, зберігаючи при цьому привабливий та свіжий зовнішній вигляд.