АКЛІН

Як доглядати тюль в домашніх умовах.

Тюль часто є невід'ємним атрибутом домашнього інтер'єру. При цьому найчастіше тюль використовується на кухні, щоб не з'їдати простір, але при цьому прикрити вікно. Господині використовують тюль як самостійний елемент або в комплексі зі шторами чи жалюзі.

Так чи інакше, на кухні щодня готується їжа, тому вберегти тюль від забруднень – завдання, що межує з неможливим. Тому тюлі потребують ретельного догляду та регулярного прання, оскільки брудний тюль збирає на собі багато мікробів, та й виглядає некрасиво. Плями на тюлі згодом жовтіють і міцно в'їдаються у волокна, що суттєво ускладнює їхнє подальше виведення.

Ми рекомендуємо видаляти плями відразу після того, як ви їх помітили, щоб уникнути появи жовтизни на матеріалі. Більш того, видаляючи плями ще свіжими, ви продовжуєте життя виробу та зберігаєте термін служби.

Ситуації, за яких прати тюль самостійно не рекомендується:

  1. Ви не знаєте, з якого матеріалу виготовлений ваш тюль. Чистити тюль самостійно в такій ситуації небажано, оскільки не знаючи складу матеріалу неможливо підібрати засіб для чищення.
  2. Ваш тюль виготовлений з дорогого чи вибагливого матеріалу. Як правило, подібні тканини необхідно чистити лише сухим методом. Якщо ви виперете такий тюль, то існує дуже велика ймовірність того, що після прання ви просто викинете його в сміття.
  3. На матеріалі багато застарілих плям, які щільно в'їлися у волокна. Подібні забруднення видаляються важко і вимагають особливих знань, щоб не лише видалити пляму, але й зберегти тюль у належному вигляді.


Ми розповіли лише про найпоширеніші випадки, коли самостійне чищення тюлю принесе більше шкоди, ніж користі, але їх існує набагато більше. У подібних випадках, на жаль, ви не зможете видалити плями так, щоб не пошкодити матеріал тюлю. Однак, вихід є – і це хімчистка. Майстри компанії "АКЛІН" чистять тюль сухим методом прямо у вас на вікні. Ви можете не турбуватися про збереження виробу. Наші фахівці повернуть вашому тюлю чистоту та свіжість.

Проте з тюлями не все так складно. Якщо ваш тюль виконаний з синтетичного матеріалу, ви можете легко випрати його в домашніх умовах. Пам'ятайте, що під час прання не можна використовувати агресивні засоби. Гаряча вода також зашкодить, краще, щоб температура води не перевищувала 30 градусів. Якщо фіранка має складні плями, попередньо їх потрібно замочити та запрати. Якщо ви плануєте прати тюль у пральній машині, використовуйте спеціальний мішок для прання та відключіть віджимання. Найкращими для замочування вважаються розчин солі, соди та мила.

Якщо ви не впевнені у своїх силах або турбуєтеся про те, що домашнє прання зіпсує виріб, звертайтеся до нас і будьте спокійні. Залишайте заявку на нашому сайті або телефонуйте. Ми працюємо для Вас!