АКЛІН

Чи можна повернути килиму яскравий колір?

Килим є важливою складовою сучасного інтер'єру, він додає будь-якому приміщенню затишку та тепла. У багатьох випадках килим є родзинкою всього задуму дизайнера. Так, окрім суто практичної користі килим виконує також естетичну функцію.

У процесі експлуатації на поверхні килима збирається багато пилу, дрібних забруднень, залишків їжі, шерсті тварин та багато іншого. Регулярне прибирання пилососом, звичайно, продовжить килиму свіжість на певний час, але до кінця покриття не очистить. Як результат, через час ми отримаємо бляклий, курний килим з несвіжим ворсом. У таких випадках на допомогу прийде вологе чищення покриття. Ви можете зробити це самостійно або звернутися до фахівців. Після вологого чищення колір ворсу стане яскравішим, килим чистим і свіжим.

Ми рекомендуємо вибирати професійний догляд за виробом, це дозволить уникнути пошкоджень та псування покриття. Також зверніть увагу, що використання агресивних засобів чи води неправильної температури може призвести до знебарвлення або осадження ворсу. Якщо ви все-таки вирішили випрати килим самостійно, пам'ятайте основні правила догляду за килимовим покриттям:


  • Використовуйте воду правильної температури: вода не повинна бути холодною, але не можна прати килим гарячою водою.
  • Використовуйте лише делікатні засоби для чищення.
  • Перш ніж почати чистити, миючий розчин необхідно перевірити на непомітній ділянці на той випадок, якщо засіб знебарвить ворс.
  • Після прання забезпечте місце для повного висихання виробу.

Якщо килим втратив свій колір тільки через забруднення, то якісне чищення вирішить проблему. Якщо ж втрата кольору спровокована неякісним чищенням, на відновлення кольору може піти набагато більше часу і зусиль. У такому разі потрібно скористатися послугами професіоналів, які зможуть підняти ворс, відновити колір та структуру.

Якщо ворс прим'явся, його можна підняти праскою з функцією відпарювання. При цьому, праска не повинна торкатися покриття, обробляється тільки парою.

Як і все, що нас оточує, килимове покриття потребує догляду. Забезпечуючи килиму регулярне прибирання та бережливе використання, ми зможемо продовжити йому життя на багато років. Пам'ятайте, що регулярна хімчистка килима не потребує великих витрат, проте збереже виріб належним чином. Більше того, турбота про чистоту покриття – це й турбота про ваше здоров'я. Співробітники компанії “АКЛІН” якісно почистять килим, видалять плями, сміття та накопичений пил. Замовити наші послуги можна за телефоном або на сайті компанії.