АКЛІН

Як видалити слайм з оббивки дивана

Якщо ви зіткнулися з проблемою плям від слайма, швидше за все, ви знаєте що це таке. Але для очищення нашої совісті маємо сказати про цю іграшку кілька слів, оскільки зараз навряд чи можна зустріти дитину, яка не просила би у своїх батьків купити йому слайм або компоненти для його самостійного виготовлення.
Слайм - дитяча іграшка-антистрес липкої та в'язкої консистенції. Його можна м'яти, тягнути, стискати і так далі. При цьому виглядає слайм для дітей дуже привабливо: він буває різних кольорів, з блискітками або іншими декоративними елементами, а також приємно пахне. І хоч така іграшка як слайм існує з далеких 1970-х, широко відомими слайми стали тільки зараз.
Проте, слайми часто доставляють батькам їх власників неприємності у вигляді плям на меблях та іншій поверхні, з якими в домашніх умовах справлятися дуже нелегко.
Перш ніж ми розповімо як спробувати видалити пляму від слайма самостійно, повинні вас попередити: через свою липкість слайм щільно зчіплюється з волокнами оббивки, тому для видалення плями без шкоди для виробу потрібно докласти чималих зусиль розуму і рук. Також є велика небезпека зіпсувати оббивку. Ми рекомендуємо в таких випадках не займатися самодіяльністю, а відразу замовити хімчистка дивана Київ. Тоді ви точно будете впевнені, що пляма буде видалена, а оббивка - чиста і неушкоджена.
Отже, що ж придумали народні умілиці для того, щоб видалити пляму від слайма своїми силами.


Термічна обробка
В даному випадку у нас є дві крайності: лід чи окріп. Обидва ці засоби порушать в'язку структуру слайма і його можна буде видалити. Складіть лід в пакет, покладіть безпосередньо на пляму і залиште так на деякий час. Коли слайм замерзне, акуратно видаліть його з поверхні меблів. Гаряча вода діє протилежним чином: слайм розм'якшується так, що його можна прибрати звичайною ганчіркою.

Хімічні засоби
Існує ряд покупних засобів, які досить добре справляються із залишками слайма на дивані. Однак, враховуйте, що більшість з них є агресивними. Даний спосіб більше підійде для тих випадків, коли слайм на дивані вже встиг висохнути.

Найпопулярніші засоби для видалення слаймів:
  • ацетон
  • універсальна мастило WD-40
  • бензин
  • засоби для видалення плям на основі клейових речовин

Як бачите, всі засоби з даного списку досить агресивні, більш того, бензин, наприклад, залишає після себе масну пляму, і згодом вам доведеться видаляти ще і її.

Аптечні препарати
Пляму від слайма можна спробувати вивести загальнодоступними засобами, які є в кожній домашній аптечці. Використовуйте медичний спирт, нашатир або перекис водню в боротьбі з плямами від слаймів на дивані. Тут є кілька застережень. Не лийте жодне з цих засобів безпосередньо на пляму. Краще змочіть ватний диск, а потім протирайте поки пляма не піде. Перекис можна використовувати тільки на світлій тканині оббивки. Якщо нанесете перекис на темну оббивку, тканина втратить колір.

Який би спосіб видалення слайма з дивана ви не вибрали, враховуйте особливості тканини, з якої зроблена ваша оббивка, щоб не пошкодити її. Не забувайте перевіряти реакцію тканини на засіб чистки на малопомітних місцях. І пам'ятайте: плями від слаймів одні з найскладніших для видалення. Для делікатних матеріалів самостійна чистка взагалі протипоказана. Краще зверніться до послуг професіоналів по хімчистці диванів "АКЛІН". Хімчистка дивана точно обійдеться вам дешевше, ніж покупка нового предмета меблювання.