АКЛІН

Як видалити неприємний запах з меблів в домашніх умовах

Як би ми не старалися, з часом наші меблі втрачають не тільки чистоту, але й свіжість. Часто це супроводжується неприємними запахами, які завдають нам певний дискомфорт і віднімають відчуття затишку у власному будинку. Звичайно, ідеальним варіантом в подібному випадку буде звернутися до професіоналів і замовити хімчистку меблів. Цей варіант точно спрацює та не зашкодить оббивці.

На щастя, з неприємним запахом на меблях можна впоратися навіть в домашніх умовах. Ми розповімо про кілька дієвих способів досвідчених господинь, щоб надати меблям свіжості.

Щоб уникнути появи неприємних запахів на меблях, слід дотримуватися кількох простих правил:
  • Не відкладайте видалення плям. Плями є одними з основних джерел неприємного запаху на меблях. Чим швидше ви видалите пляму з оббивки, тим меншою є ймовірність, що вона проникне вглиб оббивки.
  • Не забувайте про провітрюванні приміщення. Ця проста маніпуляція корисна не тільки для нашого здоров'я, але й для меблів.
  • Якщо у вас є домашні улюбленці, подбайте про чохли на меблі. Випрати або замінити чохол набагато простіше, ніж почистити диван.


Звісно, краще запобігти появі неприємного запаху, ніж потім його видаляти. Однак, якщо неприємність все-таки трапилася, нам допоможуть підручні засоби, наявні в будь-якому будинку.

Спосіб перший. Поставте відкриту ємність, наповнену содою або сіллю всередину дивана, вони відмінно вбирають в себе всі сторонні запахи. До речі, цей же спосіб працює і з запахом в холодильнику. Також можна покласти в нішу для білизни ароматичні мішечки для шафи або ароматизатор для автомобіля.

Спосіб другий. Ретельно пропилососьте поверхню меблів, щоб прибрати все сміття. Якщо є плями, видаліть їх, вони можуть бути причиною неприємного запаху. Потім розсипте по всій поверхні меблів соду або мелену каву, і залиште на кілька годин. Потім знову пропилесосьте, щоб видалити соду або каву з поверхні. Меблі після такої чистки стають значно свіжішими.


Якщо ви хочете позбутися від запаху сирості або цвілі, доведеться витратити трохи більше зусиль. Найчастіше, затхлість та вогкість з'являються на меблях, які стоять в приміщеннях зі слабким кондиціонуванням. Тому слід почати з того, щоб добре просушити меблі. Це можна зробити, організувавши в приміщенні протяг. Приготуйте слабкий розчин оцту, змочіть в ньому марлю і покладіть на меблі. Коли марля висохне, повторіть процедуру. Зверніть увагу, що марля повинна бути добре віджатою, інакше можна домогтися зворотного ефекту.
Хорошим способом боротьби з неприємним запахом є озонування. Після такої процедури свіжими будуть не тільки ваші меблі, але й повітря в приміщенні загалом.
А якщо вам набридло справлятися з плямами на меблях та неприємним запахом самостійно, замовляйте хімчистку від компанії АКЛІН. Ви отримаєте не тільки чисті меблі, але і заряд позитиву від спілкування з нашими співробітниками.