АКЛІН

Що таке аквачистка м'яких меблів.

диван бежевого кольору із блакитними подушками
В наші дні сфера послуг надзвичайно розвинена. У шаленому темпі сучасного світу людям просто не вистачає часу на виконання найпростіших побутових обов'язків, таких як прибирання і прання. Тому все більшої популярності набирають послуги чистки меблів на дому. У даній статті ми постараємося розібратися що таке аквачистка, коли і навіщо вона потрібна і які плюси і мінуси вона дає.
Розберемося з термінами. Хоч аквачистка і хімчистка в суспільстві використовуються як слова взаємозамінні, це зовсім не одне і теж. Хімчистка - процес видалення забруднень сухим методом, без використання води. В процесі хімчистки використовуються більш агресивні порошки, гелі, розпилювачі.

Аквачистка - процес очищення (в нашому випадку м'яких меблів), при якому миючі засоби розводяться водою. При цьому, вода становить більшу частину розчину. Така чистка є більш делікатною не тільки для тканини оббивки, але і для здоров'я майстрів та клієнтів.
Для проведення вологого чищення існують спеціальні апарати - екстрактори, котрі мають два резервуари для води і спеціальну насадку. По суті, виглядають вони як звичайний домашній миючий пилосос, тільки набагато потужніші. Майстер заливає воду в один з резервуарів, додає туди потрібні засоби, і наш пилосос починає через насадку видавати миючого розчину під великим тиском, щоб проникнути в саму глиб плям. Після того, як очищуючий розчин розщеплює забруднення, майстер перемикає режим екстрактора на всмоктуючий. Таким чином, вода разом із забрудненнями, плямами, пилом та іншими неприємними речами йде з оббивки дивана в іншу ємність екстрактора. По завершенні чистки диван залишається вологим, йому потрібно висохнути природним шляхом. Займе цей процес від 4 до 8 годин.
Аквачистка є досить ефективною і в тих випадках, коли плям на дивані немає, але його потрібно почистити від пилу, плісняви ​​та інших шкідливих мікроорганізмів. Це називається профілактичною чисткою дивана.

Вологе чищення м'яких меблів має в собі безліч плюсів.
Ефективність - при такому способі чищення оббивка дивана очищається до самих глибин, тим самим гарантуючи більш високу якість.
Безпека - основним мийним засобом є вода, а косметика, що додається в воду, повністю екологічна і не агресивна по відношенню до людей і природи.
Доступність - ціни на таку процедуру сьогодні досить доступні, і хімчистку дивана собі може дозволити будь-яка пересічна родина.
Зручність - щоб почистити диван вам не потрібно виносити його з квартири і везти кудись, не потрібно шукати транспорт і людей для цього. Чистка дивана проводиться прямо у вас вдома.

На тлі всіх переваг даного виду чистки слід зауважити, що водна чистка не завжди ефективна в роботі зі старими плямами, або тими, що сильно в’їлися. Щоб їх видалити, може знадобитися більше часу та зусиль майстра.
Як ми можемо бачити, процес чищення дивана досить простий, однак, як і всі, він вимагає певних знань і умінь. Перш за все, потрібно розбиратися в матеріалах оббивки і знати особливості догляду за кожною, щоб в процесі чистки дивана вдома не зіпсувати тканину. Тому завжди рекомендується замовляти чистку дивана у професіоналів, щоб меблі були чистими та зберігали свій первозданний вигляд.