АКЛІН

Догляд за килимом з довгим ворсом в домашніх умовах

Гарний килим, що гармонує з дизайном всього приміщення, забезпечить не тільки завершеність вашому інтер'єру, але і затишок. Складно уявити собі кімнату, в якій немає хоча б маленького килимка.
Видів і дизайнів килимового покриття сьогодні існує дуже багато. Ми ж поговоримо про килими з довгим ворсом, або так звані килими шеггі.
Шеггі - це килим з довгим (від 15 мм) ворсом, виготовлений з натуральних або синтетичних матеріалів. Такий килим неймовірно м'який і теплий. Як правило, такі килими купують для спалень.

В силу своїх особливостей килимове покриття з довгим ворсом має певні тонкощі догляду.
  • У перший час після покупки килима ви можете помітити, що килим втрачає ворс. Не лякайтеся, це нормально. Так часто буває з новими килимами, особливо якщо виріб ручної роботи. Зробити з цим нічого не можна, просто потрібно перечекати. Не намагайтеся якимось чином прискорити цей процес, інакше ви можете пошкодити виріб.
  • Суха чистка килима пилососом повинна проводитися мінімум один раз на тиждень. Навіть якщо візуально килим виглядає чистим, всередині збирається пил, який необхідно прибирати.
  • Пилососьте килим на середньої потужності, не на великій. Висока потужність пилососа може завдати шкоди структурі ворсу і килим втратить свій первинний зовнішній вигляд.
  • У процесі використання пилососа щіткою потрібно водити в різних напрямках, щоб видалити все сміття та пил.
  • Періодично перевертайте килим, щоб пропилососити його із зворотного боку. Так ви збережете виріб максимально чистим.



А що робити, якщо з'явилася пляма?
  1. Не панікуйте.
  2. Відразу ж видаліть вологу з допомогою серветки або м'якого рушника. При цьому не втирайте пляму в килим, а просто промокніть.
  3. Потім скористайтеся спеціальним засобом для видалення плям з килимів. Не варто використовувати різні підручні засоби, які часто бувають агресивними.

Як би ретельно ви не доглядали за своїм килимом, ми рекомендуємо раз на рік проводити професійну хімчистку всього килимового покриття. Оскільки довгий ворс килима не так просто добре промити і почистити в домашніх умовах. Використовуючи спеціальні засоби та професійну техніку, наші майстри очистять ваш килим від плям і забруднень, відновивши його чистоту. Замовити професійну хімчистку вашого килима шеггі ви завжди можете тут.


Кілька народних методів
За часів наших мам і бабусь про клінінг мова не йшла. Проте, в будинках справжніх господинь завжди було затишно і чисто. Завдання це було не з легких, особливо якщо врахувати, що килими тоді були не тільки на підлозі, але й на стінах.
Наші мами та бабусі чистили килими наступними способами.

Перший спосіб: повісити килим на мотузку для білизни або на паркан і гарненько вибити його спеціальної ракеткою або дерев'яною палицею. При цьому слід переконатися, що палиця не пошкоджує килим.
Другий спосіб підходить для зимової пори року. Коли на вулиці вже випало чимало снігу, потрібно винести килим на вулицю, розкласти його на снігу та вибити, або ж просто повозити його по снігу. Даний спосіб не пошкоджує структуру килима і не погіршує зовнішній вигляд виробу.

Догляд за килимами з довгим ворсом вимагає уважності, але при правильному підході ваш килим прослужить вам дуже довгий час.