АКЛІН

4 способи чищення м'яких меблів содою і оцтом

Напевно, кожна господиня рано чи пізно стикається з тим, що потрібно швидко почистити пляму на м'якому кріслі або дивані. Більшість при цьому думають, що це простіше простого і до фахівців звертатися немає ніяких причин. Що ж, іноді це дійсно так. Багато плям можна легко усунути за допомогою підручних засобів. Практично в кожній статті можна зустріти пораду про те, що харчова сода і оцет відмінно усувають плями. І це дійсно правда. За допомогою цих простих компонентів ви зможете видалити багато забруднень з поверхні оббивки.
Перш ніж ми розповімо про можливості оцту та соди, хочемо нагадати, що абсолютно будь-який засіб, що застосовується в процесі чистки меблів, потрібно перевіряти на малопомітній ділянці. Кожен матеріал реагує по своєму: можливе знебарвлення, зміна структури ворсу і багато інших наслідків, усунути які буде неможливо.

За допомогою соди можна здійснити і сухе, і вологе чищення в залежності від потреб вашого дивана. Перш ніж приступити до чищення, ретельно пропилососьте поверхню, щоб видалити все дрібне сміття та пил. Якщо ви запланували вологу чистку, то пам'ятайте, що зайва волога завжди буде шкодити меблям, тому надмірно мочити оббивку точно не варто.

Спосіб почистити оббивку содою і оцтом № 1
Якщо вам потрібно видалити засохлу пляму крові, чаю або кави, сечі або жирних плям від їжі, найкраще підійде змішаний розчин соди і оцту. Даний розчин є сильнодіючим і здатний видалити найскладніші плями. Майте на увазі, що даний розчин буде пінитися через реакцію соди та оцту. Приготування розчину: в півлітра води налийте третину склянки оцту і додайте 1 столову ложку соди. Найкраще наносити засіб за допомогою пульверизатора. Розпорошіть на пляму приготовлений розчин і залиште на 15 хвилин. Після потрібного часу потріть пляму щіткою або мочалкою. По завершенні всіх маніпуляцій, протріть пляму чистою водою, щоб видалити залишки розчину. Потім дайте меблям висохнути природним шляхом.


Спосіб № 2
Розчин, що складається з води і оцту готується дуже просто: візьміть 1 чайну ложку оцту і додайте в 1 літр води. Даний розчин підійде для загального чищення поверхні меблів без плям. За допомогою даного розчину ви зможете прибрати весь пил, що скупчився в оббивці. Найоптимальніше буде змочити в цьому розчині простирадло, накрити ним меблі та потім вибивати рукою або спеціальною ракеткою. Вибивайте не дуже сильно, щоб не пошкодити каркас меблів. У процесі такої процедури весь пил та дрібні забруднення залишаться на простирадлі, а меблі помітно посвіжішають. Якщо ваш диван оббитий велюром, краще знизити концентрацію оцту в розчині вдвічі. Також за допомогою оцтового розчину можна повернути оббивці з текстилю колишню яскравість.

Спосіб № 3
На жаль чи на щастя, волога чистка підходить далеко не завжди. Тому якщо волога вашому дивану протипоказана, вам допоможе сода. Якщо вам потрібно прибрати пляму, посипте її содою і залиште приблизно на півгодини. Сода вбере в себе вологу та неприємний запах. Потім приберіть соду за допомогою жорсткої щітки. Така чистка відмінно підходить для свіжих плям. Якщо після обробки содою пляма пішла не до кінця, можна повторити процедуру або обробити поверхню слабким розчином води та оцту.

Спосіб № 4
Для видалення плям від чаю, кави та їжі, скористайтеся кашкою з соди. Для приготування кашки змішайте соду з водою в рівній кількості. Отриману масу нанесіть на пляму з допомогою не дуже жорсткої щітки та потріть. Потім залиште диван в такому стані приблизно на годину. За цей час сода висохне і ви легко зможете прибрати її пилососом або сухою щіткою.

Насправді, способів почистити меблі содою або оцтом існує набагато більше, ми назвали лише чотири. Ці засоби не тільки добре справляються з плямами, а й ефективні в боротьбі з неприємними запахами на меблях. Однак, далеко не на кожній оббивці допустима подібна чистка. Тому якщо ви боїтеся зіпсувати свої меблі, пошкодити оббивку або тест показав, що засіб не підходить, звертайтеся в компанію "АКЛІН". Наші майстри знають особливості роботи з кожним матеріалом оббивки, вміють видаляти плями будь-якої складності без шкоди для меблів і просто професіонали виїзної хімчистки меблів.

Ви завжди можете отримати консультацію та підібрати оптимальний пакет чистки, залишивши заявку на нашому сайті або зателефонувавши за телефоном: 067-514-50-60.