АКЛІН

Як правильно доглядати за меблями з еко шкіри

Штучна шкіра є досить поширеним матеріалом в меблевій промисловості. Меблі з оббивкою зі шкірозамінника за зовнішнім виглядом нічим не поступаються натуральному покриттю. Недосвідченому оку не завжди вдається відрізнити на вигляд штучний матеріал чи натуральний. При правильному догляді шкірзам прослужить не менше, ніж натуральна шкіра. При цьому, штучна шкіра добре пропускає повітря і не вимагає дорогих засобів для догляду.

Чого не можна робити в догляді за меблями зі шкірозамінника:
  • Мочити еко-шкіру не варто. Якщо вам потрібно очистити поверхню меблів, скористайтеся вологою губкою або рушником. Велика кількість води проникає в наповнювач і залишається там, завдаючи шкоди вашим меблям.
  • Не використовуйте жорсткі та абразивні засоби для чищення меблів зі шкірозамінника.
  • Намагайтеся не розливати на меблі зі шкірозамінника напої з барвниками, оскільки фарбувальний пігмент вивести з поверхні замінника дуже складно, а іноді просто неможливо.
  • Не сушіть меблі з поверхнею з еко-шкіри поруч з термоприладами або відкритим вогнем, не піддавайте меблі впливу прямих сонячних променів.
  • Для відбілювання світлого шкірозамінника не використовуйте засоби, які містять хлор.


Правила догляду за меблями зі штучної шкіри дуже прості:
  1. Регулярно очищайте поверхню від плям і пилу, а також від дрібного сміття. Для цього можна використовувати розчин нашатирного спирту.
  2. Не ставте меблі з оббивкою зі шкірозамінника поруч з батареями або там, де на них будуть потрапляти сонячні промені, оскільки це призведе до деформації та тріщин на покритті.
  3. Раз на півроку обробляйте поверхню спеціальними засобами, які будуть пом'якшувати замінник, запобігаючи його старінню та передчасному зносу.
  4. Всі плями, які з'являються на покритті, слід видаляти негайно, щоб вони не встигли проникнути в глибину оббивки.
  5. Ставтеся до меблів з оббивкою зі шкірозамінника дбайливо та акуратно. Пам'ятайте, що будь-які деформації (порізи, подряпини та інше) видалити неможливо.

Меблі з оббивкою зі штучної шкіри є відмінним доповненням будь-якого інтер'єру, виглядають статусно, при цьому, нижчі за вартістю, ніж меблі з оббивкою з натуральної шкіри. Такі меблі будуть забезпечувати своїм господарям комфорт, а при правильному догляді прослужать дуже довго.