АКЛІН

Прибираємо з меблів запах вогкості та затхлості

Цвіль, яка з'являється на поверхні меблів, не тільки псує зовнішній вигляд виробу, але і небезпечна для людського здоров'я. Саме з цієї причини прибрати цвіль з поверхні меблів слід якомога швидше. Запах вогкості є досить стійким і виводиться досить складно, але впоратися з цією проблемою цілком можливо.
Перш за все, слід зазначити, що вогкість з'являється в приміщеннях, які погано провітрюються та мають високий рівень вологості повітря. Тому якщо ви виявили цвіль на оббивці вашого дивана, розумним буде знайти причину появи цвілі та усунути її, щоб надалі вона не з'являлася.
Для того, щоб видалити запах вогкості та затхлості, запасіться терпінням і миючими засобами, рукавичками, губками та іншими речами, які можуть стати вам в нагоді. Також непогано буде придбати в магазині спеціальний склад для боротьби з цвіллю на м'яких меблях. Використовувати подібний засіб слід чітко за інструкцією, щоб не завдати шкоди ні своєму здоров'ю, ні оббивці. Також подбайте про захист дихальних шляхів і шкіри від впливу компонентів косметики, купіть респіратор, окуляри та гумові рукавички. По завершенні обробки ретельно видаліть засіб з оббивки за допомогою вологого рушника.


У боротьбі з проблемою вогкості та затхлості також можна використовувати домашні засоби, такі як оцет, кухонна сіль і сода.
Оцет потрібно розвести з водою в пропорції 2:1 і ретельно обробити цим розчином оббивку меблів. Змивати даний розчин не потрібно, просто подбайте про те, щоб диван добре і швидко висох.
Звичайну сіль потрібно розсипати по всій поверхні та залишити в такому вигляді на 10-12 годин. Потім ретельно пропилососьте оббивку або видаліть сіль за допомогою м'якої щітки. Даний спосіб може усунути тільки запах, саму цвіль за допомогою солі видалити, на жаль, неможливо. Таким же способом використовується і харчова сода.
Для світлих меблів можна використовувати розчин лимонної кислоти, застосовується він так само, як і розчин оцту.
Будьте обережні в процесі самостійного чищення диванів, матраців та інших меблів. Пам'ятайте, що неправильно підібраний засіб може зіпсувати матеріал оббивки, знебарвити його або зруйнувати структуру. Якщо ви все ж зважилися на самостійну чистку, перевірте засіб на непомітній ділянці меблів, щоб подивитися, як на нього відреагує матеріал.
Цвіль та вогкість є досить серйозною проблемою, але в той же час і досить поширеною. На жаль, підручні засоби не завжди працюють, тому найкраще звертатися за допомогою до професіоналів. Майстри нашої компанії із задоволенням допоможуть вам в боротьбі з неприємним запахом вогкості і затхлості на вашому дивані. У нашому арсеналі є спеціалізовані засоби, здатні впоратися з будь-якою проблемою. Використовуючи професійну техніку і досвід наших майстрів, ви швидко забудете про те, що таке цвіль.