АКЛІН

Чим видалити плями крові з дивана. Народні засоби

Пляма від крові явище досить неприємне, і приносить багато клопоту. Такі плями складні у видаленні та вимагають деяких знань. Ідеальним варіантом у такому випадку буде виклик майстрів по хімчистці дивана, які з легкістю впораються з будь-якими плямами.
Так чи інакше, завжди можна спробувати видалити пляму самостійно.

Основні правила при самостійному видаленні плями крові
  • Якщо на вашому дивані з'явилася пляма від крові, з її видаленням краще не затягувати. Поки пляма свіжа, видалити її потрібно якомога швидше, перш ніж кров засохне і проникне вглиб тканини.
  • Видаляти пляму крові потрібно ТІЛЬКИ холодною водою. При цьому не важливо пляма свіжа чи застаріла, тепла або гаряча вода тільки погіршить ситуацію.
  • Не наносьте миючий засіб безпосередньо на пляму. Нанесіть шампунь або мило спочатку на ганчірку, а потім нею потріть пляму.
  • Починайте чистити пляму від країв, і поступово рухайтеся до центру плями. Працюючи таким чином, ви не зробите пляму більшою.
  • І останнє, незалежно від того, який засіб ви вибрали для чищення, спочатку його потрібно випробувати на непомітній ділянці дивана, щоб подивитися на реакцію тканини і барвників. Якщо все добре, можна приступати до чищення плями.

Які ж засоби є найбільш ефективними в процесі боротьби з плямами крові на м'якому дивані?

Розчин мила та аміаку. Даний засіб є досить дієвим для різного роду плям. Відмінно підійде і для видалення плям крові. Візьміть склянку холодної води, додайте туди трохи мила і аміаку (його можна придбати в аптеці). Замість звичайної води можна використовувати мінеральну, це допоможе прискорити процес розщеплення плями.

Перекис водню використовується, в основному, для видалення застарілих плям крові. Перед тим, як почати чистити пляму, нанесіть на нього трохи перекису і залиште на деякий час (5-7 хвилин). Потім можна починати чистити диван ганчіркою або мочалкою. Перекис також можна використовувати на свіжих плямах. У цьому випадку її потрібно наносити не на пляму, а на губку.



Звичайний гліцерин, який можна купити в будь-якій аптеці, здивує вас своїм впливом на пляму. Щоб видалити пляму за допомогою гліцерину, нанесіть його на ватний диск і протріть цим диском пляму. Попередньо гліцерин потрібно розігріти на водяній бані.


Сода також ефективна при виведенні плям різного походження. Вам необхідно змішати соду з невеликою кількістю води. У вас повинна вийти маса, схожа на кашу. Потім щіткою нанесіть суміш на пляму і залиште приблизно на 20 хвилин. Після видаліть соду за допомогою рушника або пилососа.

Як бачите, існує багато різних способів видалити кров з дивана. Найчастіше, один з вищевказаних засобів є у кожного вдома. Якщо видалити кров з дивана підручними засобами не вдалося, необхідно замовити професійну хімчистку дивана. Зробити це можна тут. Досвідчені майстри без проблем видалять пляму, надавши вашому дивану свіжий та оновлений зовнішній вигляд.