АКЛІН

Догляд за шторами в домашніх умовах

Штори і тюль виконують не тільки естетичну функцію. Вони захищають наші вікна від сторонніх очей, а також фільтрують повітря від пилу та дрібного сміття. Чи потребують вони чищення? Безумовно. Ідеальним варіантом буде чистити штори в міру необхідності. Однак, на багатьох матеріалах забруднень просто не видно. Тому загальною рекомендацією є прання штор та тюлю не менше 2 разів на рік. Можна частіше, але рідше точно не варто.

Ми підготували для вас дієві способи догляду за шторами в домашніх умовах. Процес прання штор забирає багато часу і сил у господинь, але робити це потрібно, адже тут мова йде не тільки про чистоту, а й про здоров'я вашої сім'ї.

Загальні рекомендації по догляду за шторами

  • В процесі вологого прибирання видаляйте пил з поверхні штор раз на місяць.
  • Пилосос - відмінний помічник в боротьбі за чистоту фіранок.
  • Використовуйте для чищення штор пилососом насадку для меблів або телескопічну трубку.
  • При відсутності пилососа пір'яна щітка стане вашим кращим другом.


Як правильно прати штори

На всіх шторах є ярлик від виробника, на якому зазначені рекомендації по догляду. Важливо дотримуватися цих рекомендацій, щоб не зіпсувати виріб. Якщо штори можна прати в пральній машині, скористайтеся делікатним режимом. Від віджиму в більшості випадків краще відмовитися. 

Зверніть увагу на процес сушіння: не варто сушити штори праскою або на батареї. Щоб висушити штори, можна використовувати сушку для білизни, розклавши на ній штору так, щоб не утворилося заломів. Також рекомендується вішати на вікно ще вологі штори, щоб вони остаточно висохли в природному для них положенні. В жодному разі не використовуйте агресивні засоби в процесі чистки та хлорні відбілювачі, вони можуть пошкодити структуру тканини або привести до знебарвлення матеріалу.

Якщо на фіранках присутні плями (таке часто буває з кухонними), то перед пранням необхідно запрати всі плями і замочити штори в мильному розчині. Потім можна прати весь виріб.

Процес прання штор та фіранок досить трудомісткий, і вимагає від сучасних господинь багато часу та сил. Якщо ви хочете заощадити свої сили і час, замовляйте чистку штор у висячому положенні в нашій компанії. Наші майстри почистять ваші штори, не знімаючи їх з вікна, подарують їм свіжість та чистоту. Не варто відкладати чистку штор в далекий ящик, телефонуйте нам вже зараз або залишайте заявку на нашому сайті.