АКЛІН

Як видалити плями від сечі з м'яких меблів. Дієві засоби.

Меблі створені, щоб служити людині та створювати додатковий комфорт і затишок. В процесі експлуатації наші меблі часто піддаються різним впливам, які здатні не тільки значно погіршити товарний вигляд виробу, але й принести нам певний дискомфорт.

Однією з таких речей є плями від сечі, що доставляють проблеми, в першу чергу, через свій запах, який швидко поширюється по всій квартирі та міцно в'їдається у волокна оббивки.

Існує три основних джерела появи плям сечі на дивані:
  • маленькі діти
  • люди похилого віку
  • домашні тварини.


З першими двома причинами суспільство навчилося справлятися, а от з третьою проблеми існують досі. Домашні тварини можуть мітити на диван з різних причин: через шкідливість, через невихованості або через хворобу.

Як би там не було, видаляти пляму потрібно в будь-якому випадку, і робити це потрібно якомога швидше. Пляма від сечі кота або собаки не тільки буде доставляти дискомфорт своїм запахом та зовнішнім виглядом. Якщо її не прибрати, тварина, відчуваючи запах, може мітити на це місце ще не один раз, і відучити від цього потім буде дуже складно.

Будьте обережні при видаленні плями від сечі самостійно, далеко не всі тканини добре переносять вологу. Переконайтеся, що засіб, яким ви чистите, не руйнує структуру тканини та не знебарвлює її. Не зайвим буде спробувати засіб на непомітній ділянці меблів, і якщо все добре, почистити цим засобом пляму.

У випадку з сечею, нам потрібно прибрати не тільки слід від неї, а й запах. Проте, впоратися з цим можна в домашніх умовах.


Рідини, що містять спирт. Мабуть, це один з найвідоміших способів видалити пляму від сечі. Не слід наливати спирт прямо на диван. Нанесіть його на ганчірку та нею протріть пляму. Потім змийте спирт чистою ганчіркою. Може знадобитися повторити цю процедуру кілька разів до повного усунення запаху.

Вода, оцет і сода. У прохолодну воду додайте оцет та намочіть цим розчином пляму. Воду з оцтом розбавляйте у співвідношенні 1:3. Поверх розчину насипте соди і залиште доти, доки вся ця суміш не висохне. Потім акуратно зчистіть соду з поверхні дивана.

Лимонний сік. Те, що кішки не люблять запах цитрусових, загальновідомий факт. Також дуже добре сік лимона бореться з неприємним запахом котячої сечі. Просто протріть пляму лимонним соком. Даний спосіб також може допомогти, якщо кішка часто мітить меблі, запах буде відлякувати її.

Звичайно, найпростішим та найефективнішим способом вивести пляму від сечі з дивана буде замовити хімчистку дивана на дому. Майстри використовують спеціальні реагенти, які усувають плями та запахи без шкоди для оббивки. Тим більше, що в нашій компанії можливий виїзд майстрів в день оформлення замовлення.