АКЛІН

Народні засоби для видалення плям з м’яких меблів

Як правило, ми намагаємося дбайливо ставитися до меблів в нашому будинку, щоб вони служили нам тривалий час і зберігали свій гарний зовнішній вигляд. Однак, неприємності все ж трапляються: пролили вино або чай, не догледіли за дитиною і вона розмазала по стільцю всю їжу, крапля тонального потрапила на пуф, коли робили макіяж та багато іншого.
Звичайно, в більшості випадків краще скористатися послугами професіоналів, які не тільки якісно виведуть плями, але і збережуть оббивку від пошкоджень.
Тим не менш, деякі плями можна видалити в домашніх умовах за допомогою підручних засобів. Будьте обережні, підходьте до видалення плями акуратно, зі знанням справи, і тоді у вас все вийде.

Ми підготували кілька народних засобів, за допомогою яких господині часто видаляють плями з меблів в своєму будинку.

Одним з найпопулярніших засобів для очищення меблів в домашніх умовах є розчин мила або іншого засобу, що піниться (шампуню, гелю для душу, засобу для миття посуду). Даний розчин є ефективним при невеликих забрудненнях і не завдає шкоди оббивці ваших меблів.

Другий спосіб перегукується з першим, і є не менш ефективним, це господарське мило. Так-так, те саме, яким користувалися наші бабусі. Щоб видалити пляму господарським милом, його потрібно намочити, потерти ним пляму, і потім змити вологою губкою. При цьому не варто заливати пляму водою.

Розчин лимонного соку і соди також є дуже ефективним у питаннях виведення плям з м'яких меблів. Щоб приготувати такий розчин, додайте в теплу воду сік лимона та соду в рівній кількості. Потім за допомогою губки нанесіть отриманий розчин на пляму, почекайте якийсь час і потім приберіть розчин з поверхні меблів за допомогою вологої губки. Витирайте до тих пір, поки вода з губки не стане чистою.

Піна для гоління виявилася дуже несподіваним, але дуже ефективним способом при видаленні плям з меблів. Використовувати її в цих цілях дуже легко: нанесіть піну на місце, яке потрібно почистити, добре розітріть губкою або ганчіркою, потім чистою вологою губкою знімайте піну, поки вся вона не піде з дивана. Результатом ви будете здивовані.

Також популярними в чищенні меблів в домашніх умовах є різні розчини оцту та аміаку. Такі засоби дійсно ефективні, але чистити ними можна далеко не кожну оббивку.

Якщо ваш диван має неприємний запах, видалити його можна, промивши всю оббивку все тим же мильним або оцтовим розчином. Для диванів світлого кольору добре підійде сода. Засипте диван содою, залиште на 30 хвилин і потім добре пропилососьте щіткою.

Який би метод домашнього чищення меблів ви не вибрали, варто пам'ятати, що далеко не всі тканини можна чистити водою, є ті, яким показана тільки суха чистка. Якщо ви не хочете зіпсувати зовнішній вигляд дивана, чистка повинна бути максимально делікатною.

Звичайно, найкращим рішенням завжди буде замовити хімчистку дивана або хімчистку крісла додому і довірити цю справу професіоналам. Так ви точно будете впевнені в тому, що пляма буде видалена, а оббивка залишиться непошкодженою. Ми в "АКЛІН" завжди будемо раді допомогти вам в догляді за вашими меблями, щоб забезпечити чистоту і комфорт.