АКЛІН

Як видалити жирні плями на шторах

Штори і тюль в інтер'єрі доречні не тільки в спальні та вітальні, але також вони добре доповнюють кухонний інтер'єр. Разом з тим, кухонні штори набагато частіше й інтенсивніше забруднюються, накопичують шар жиру і пилу, втрачаючи свою привабливість та свіжість. Проте, кухонні штори можна привести в порядок самостійно, знаючи кілька правил і секретів.

Ручне прання

Перш ніж почати самостійне прання, добре витрусіть штори, щоб видалити пил, що накопичився. Потім замочіть штори в прохолодній воді, можна кілька разів для кращого ефекту.
Щоб прибрати жовтий та сірий наліт, додайте у воду кухонну сіль (приблизно 100 г солі на 1 літр води) і пральний порошок. Залиште штори в такому розчині на декілька годин, а потім акуратно виперіть руками. Прополощіть в чистій воді.

При сильній забрудненості штор можна додати у воду пральний порошок та відбілювач, тоді легенько виперіть руками, щоб не пошкодити матеріал. Також можна додати у воду кілька ложок оцту. Він додасть матеріалу м'якості та блиску.

Якщо ви перете білий тюль, то під час полоскання у воду можна додати кілька крапель синьки, щоб зробити тюль візуально білосніжнішою.

Як бачите, ручне прання є витратним за часом та силами. Також будьте обережні, використовуючи народні засоби, адже такі речовини, як оцет наприклад, можуть знебарвлювати матеріал. Тому обов'язково враховуйте тип матеріалу, з якого виготовлені ваші штори або тюль.


Прання в машині автомат

Машинне прання набагато простіше та швидше, ніж ручне. Просто покладіть тюль в мішок для прання, засипте пральний порошок і періть на делікатному режимі. Найкраще буде включити додаткове полоскання та відключити віджимання. Температура води при цьому повинна бути не вище 30 градусів. Якщо ваші штори або тюль світлого кольору, можна до порошку також додати кисневий відбілювач. Після такого прання ваші штори будуть чистими та свіжими, а ви витратите мінімум часу і сил.

Якщо на шторах є жирні плями, їх потрібно видалити безпосередньо перед пранням. Для цього підійдуть домашні засоби, наявні в будинку у кожної господині: господарське мило, засіб для миття посуду, оцет або пральний порошок. Найкраще підходить господарське мило. Щедро натріть ним пляму та замочіть в теплій (не гарячій) воді на кілька годин. Потім акуратно потріть пляму руками та рясно прополощіть.

Також ефективним проти жирних плям є засіб для миття посуду. Додайте в воду засіб для миття посуду та пральний порошок в рівних пропорціях, розмішайте до повного розчинення обох засобів. Потім покладіть в цей розчин тюль на півгодини і легко виперіть. Після такого прання від плям не залишиться жодного сліду.

Якщо ви хочете заощадити ваш час, замовляйте чистку штор та тюлю від майстрів компанії "АКЛІН". У нашому арсеналі є великий вибір різноманітних засобів для видалення різних плям. Тюль і штори чистяться з двох сторін. При цьому, майстри не знімають їх з вікна. Чистка штор з виїздом додому - це швидко, зручно та результативно.