АКЛІН

Як видалити жувальну гумку з оббивки м'яких меблів

Кожен у своєму житті стикався з жуйкою, приклеєною до меблів, яка потім виявилася на нашому одязі або ще гірше, на оббивці дивана або крісла. І не має значення жувальна це гумка або хендгам, вона намертво в'їдається в структуру тканини та перетворюється в завдання із зірочкою для будь-якої господині. До загальної радості, існує кілька способів прибрати жуйку з меблів, не зіпсувавши при цьому оббивку і не купуючи нові меблі.

Основні способи видалення жуйки з оббивки:
  • заморожування;
  • використовуючи фен або праску;
  • розчинник, ацетон;
  • масла (евкаліптова, арахісове, оливкова);
  • спеціалізовані засоби.

Всі перераховані способи допомагають позбутися не тільки від жувальної гумки, а й від жуйки для рук. Давайте про все по порядку.


Заморожування
У всіх нас вдома є холодильник. Саме він нам і допоможе. Наберіть води в формочки для льоду, і зробіть кубики. Як тільки вода перетвориться на лід, візьміть кілька кубиків, покладіть їх у поліетиленовий пакет і прикладіть до жуйки, щоб вона добре заморозилась. Для цього кубики льоду можна покласти зверху і залишити на деякий час. Потім за допомогою ножа акуратно видаліть жуйку з оббивки. Якщо після цього на оббивці залишилася пляма, видаліть її за допомогою рідини для зняття лаку.

Вплив високих температур
Даний спосіб є протилежним попередньому. Для цього найкраще використовувати праску, але фен теж підійде. Покладіть на жуйку паперову серветку, а потім почніть прасувати серветку або гріти феном. Під впливом тепла жуйка розплавиться і прилипне до серветки. Може знадобитися кілька разів змінити серветку. Постарайтеся теплом впливати тільки на серветку, щоб випадково не нанести шкоди оббивці. Особливо обережним потрібно бути з праскою. Якщо після таких маніпуляцій у вас залишилися дрібні шматочки, що не пішли, їх можна прибрати за допомогою м'якої щітки.

Розчинник і ацетон
Одразу відзначимо, що даний спосіб не підходить для меблів з оббивкою зі шкіри або замінника. Дані рідини зменшують липкість жуйки, дозволяючи нам видалити її з оббивки. Налийте один з розчинів на шматок тканини, прикладіть її до жуйки і залиште в такому положенні приблизно на 10 хвилин. Потім металевою лопаткою або тупим боком ножа видаліть жуйку з поверхні. Розчинник і ацетон можуть залишати плями на оббивці меблів, тому після того, як ви видалите жуйку, потрібно буде видалити пляму від розчинника за допомогою мильного розчину.

Для видалення жуйки з допомогою олій найкраще підходять арахісова, евкаліптова і оливкова. Даний спосіб є проблематичним, оскільки потім вам доведеться видаляти плями від олії, а це зайва волога на меблях. Однак, якщо ви обрали для себе цей спосіб, то він працює за аналогією з попереднім. Змочіть ватний диск в олії, прикладіть його до жуйки та залиште на 10 хвилин. Потім видаліть залишки жуйки.
Також в боротьбі з жуйками на оббивці можна використовувати професійні засоби, придбані в магазині. Така косметика легка в використанні, не пошкоджує оббивку і є ефективною. При цьому, подібні засоби коштують недешево. Якщо ви придбали один з таких засобів, використовувати його потрібно за інструкцією, без самодіяльності. Так ви будете гарантувати собі результат і збереження оббивки дивана чи крісла.


Якщо жувальна гумка потрапила на шкіряний диван, то завдання ускладнюється, оскільки шкіра вбирає в себе всі рідини, більшість з яких будуть для неї згубними. Кращим способом в даному випадку буде заморозити жуйку і обережно видалити її. Будьте уважні, не видаляйте жуйку до того моменту, поки вона повністю не замерзне і не стане твердою, щоб не втерти її в шкіру. Категорично не можна використовувати олії в процесі видалення жуйки з поверхні шкіряної оббивки, оскільки олії залишають на шкірі слід, який буде дуже складно видалити.

Як бачите, існує достатня кількість способів прибрати жуйку з оббивки м'яких меблів, більшість з них прості та доступні. Фахівці нашої компанії рекомендують не ризикувати своїми меблями та одразу звертатися до професіоналів, адже крім знання того як видалити жуйку, потрібні ще вміння та досвід. Боїтеся зіпсувати оббивку? Не знаєте з якого матеріалу виготовлена ​​оббивка вашого дивана і як вона відреагує на той чи інший засіб? Звертайтеся в компанію "АКЛІН", наші фахівці із задоволенням почистять ваші меблі та видалять забруднення будь-якої складності.