АКЛІН

Особливості догляду за меблями з оббивкою з шенілла

Меблева оббивка вимагає ретельного догляду, щоб зберігати привабливість на тривалий час. І чим делікатніше матеріал, тим складніше буде догляд за ним.
Шенілл відомий нам з 18 століття. В основному, даний матеріал використовується в меблевій промисловості, а також з ниток шеніла роблять килими.
Шенілові тканини бувають декількох видів та груп. Одні виготовлені з однотипних волокон, інші - з волокон різного типу.
Виділяють три групи шенілової тканини: штучний, синтетичний та натуральний шеніл. Тканина з групи штучних має високу стійкість до впливу зовнішніх факторів і є більш практичною в порівнянні з натуральним. Синтетичний шеніл складається виключно з синтетичних волокон, таких як поліестер, наприклад. Такий тип шеніла відрізняється особливим блиском, а також є стійким до зовнішнього впливу.
Натуральний шеніл виготовляється виключно з натуральних матеріалів. Такий тип шеніла приємний на дотик, є екологічним та приємним у використанні.

Меблі з оббивкою з шеніла має ряд переваг:
  • екологічність;
  • стійкість до втрати кольору;
  • красива та незвичайна фактурність;
  • довговічність.
Головним недоліком шеніла є те, що він дуже легко вбирає в себе вологу, що для меблів буде проблемою. Саме тому, вибираючи диван з оббивкою з шеніла, візьміть до уваги той факт, що вологе прибирання таким меблям категорично заборонено. До того ж, диван потрібно буде берегти від попадання будь-якого виду вологи.


Основні правила догляду за оббивкою з шеніла:
  1. якщо вам потрібно видалити пляму самостійно, намагайтеся не використовувати для цього воду або інші рідини. Ідеальним варіантом тут буде просто мильна піна.
  2. не використовуйте в догляді агресивні засоби для чищення - тільки делікатний догляд.
  3. щоб прибрати пил з поверхні, скористайтеся пилососом або щіткою з м'яким ворсом. Цього буде цілком достатньо, щоб почистити диван, і при цьому не завдати шкоди оббивці.
  4. якщо на поверхню оббивки з шеніла потрапила волога, її потрібно негайно видалити, поклавши зверху тканину, здатну увібрати всю рідину.
  5. оберігайте оббивку відь впливу високих температур, оскільки це може змінити структуру тканини та меблі втратять свій первісний вигляд.
  6. намагайтеся не чистити оббивку з шеніла самостійно, краще скористайтеся послугами фахівців, оскільки шеніл є вибагливим в догляді.

У догляді за таким матеріалом як шеніл існує багато тонкощів, знаючи які, можна почистити оббивку абсолютно без проблем. Ми рекомендуємо власникам меблів з оббивкою з шеніла звертатися за хімчисткою меблів в "АКЛІН". Наші майстри відмінно розбираються в різновидах матеріалу і зможуть почистити ваш диван без проблем та не завдаючи шкоди.