АКЛІН

Вибираємо правильний засіб для чищення м'яких меблів у домашніх умовах

Так вже склалося, що наші меблі мають властивість забруднюватися і накопичувати сміття та пил. Тому Періодично необхідно чистити оббивку та наповнювач, щоб підтримувати в будинку затишок та чистоту. Більшість господарок вважають за краще справлятися із забрудненнями самостійно. Проте, така чистка таїть у собі безліч небезпек та підводного каміння. Одним з яких є підбір засобу для домашнього чищення.

Як правило, в домашніх умовах меблі чистять підручними матеріалами: содою, оцтом, мильним розчином, аміаком та іншими речовинами, присутніми практично в кожному будинку. Проте далеко не для всіх матеріалів підійде той чи інший розчин. Якщо підібрати засіб неправильно, існує можливість того, що оббивка буде зіпсована остаточно.

Основні правила безпечного використання підручних засобів для домашнього чищення меблів:
  1. Найбільш універсальним є розчин води, оцту та мильної піни. Однак, його не можна використовувати для чищення делікатних тканин, оскільки він може знебарвити матеріал.
  2. Перш ніж почати чистку, протестуйте розчин на непомітній ділянці, і якщо все добре, продовжуйте чистити.
  3. Використання мильного розчину призводить до результату лише у разі видалення свіжих забруднень. Якщо пляма застаріла, мильний розчин може не мати бажаного ефекту.
  4. Покупні засоби не гарантують безпеки ваших меблів. При покупці уважно читайте інструкцію та склад речовини.
  5. Шкіряні вироби добре очищаються за допомогою вазеліну.
  6. Не забувайте про господарське мило. Як раніше, так і зараз воно залишається дуже ефективним у процесі боротьби із забрудненнями.


Щоб правильно підібрати засіб для чищення, уважно вивчіть склад тканини та рекомендації щодо догляду. Це можна дізнатися в інтернеті або з інструкції з експлуатації дивану. Потім, виходячи з типу матеріалу, можна вибирати метод чищення та засіб.

Зверніть увагу, що оксамит потрібно чистити легко та делікатно, а гобелен не можна чистити водою (тільки сухе чищення). Якщо тканина дуже ворсиста, перед початком чищення потрібно розчесати ворс у правильному напрямку.

Який би засіб ви не вибрали, вам точно не варто поспішати в процесі чищення. Розчин повинен провести достатньо часу на оббивці, щоб встигнути подіяти. У середньому мильний розчин прибирає забруднення за 30-40 секунд. Також майте на увазі, що практично всі покупні засоби інструкції необхідно видаляти за допомогою пилососа.

Якщо забруднення не стійке, а матеріал вашої оббивки не вибагливий, видалити пляму не важко. Проте, у багатьох випадках єдиним правильним рішенням може бути лише професійна хімчистка. Тому якщо ви не впевнені у своїх силах або просто боїтеся зіпсувати меблі, зверніться до фахівців. Майстри нашої компанії вміють працювати з усіма видами оббивки, правильно підберуть засіб та безпечно видалять усі плями.