АКЛІН

Чистка матраца в домашніх умовах, поради по догляду

Матрац - найменш помітна частина наших меблів, але найближча до нашого тіла. На ліжку людина проводить значну частину свого життя: спить, відпочиває, часто на ліжку граються діти, сплять домашні тварини і так далі. У процесі такої експлуатації матрац забруднюється, на ньому з'являються різні плями та неприємний запах. Щоб уникнути подібних неприємностей, необхідно правильно доглядати за матрацом, стежити за його чистотою. Тут і потрібно проявити кмітливість та обережність. Неправильне чищення може пошкодити матрац, і відновити його буде вже неможливо.

Почнемо з того, чого категорично не можна робити в процесі догляду за матрацом:
  • Не можна вибивати матрац, інакше можна пошкодити конструкцію.
  • Не можна прати матрац з використанням великої кількості води.
  • Не варто прасувати поверхню.
  • Не можна здійснювати будь-які маніпуляції з матрацом у вертикальному положенні.


Основи догляду за матрацом

Домашній пилосос є вашим помічником номер 1 в цьому питанні. Намагайтеся пилососити поверхню матраца регулярно. Так ви зможете видалити сухе сміття і воно не проникне вглиб наповнювача. Пилососа достатньо, щоб прибрати усі сухі забруднення.

Видалити з матраца неприємний запах допоможе звичайна сода. Посипте нею поверхню матраца і залиште на півгодини, потім ретельно пропилососьте поверхню, щоб прибрати всю соду. Цей метод також можна використовувати, якщо ви просто хочете освіжити матрац.

Щоб почистити матрац від плям, зробіть кашку із води, солі та соди. Нанесіть цю кашку на пляму, потріть і потім видаліть суміш за допомогою ганчірки. Для рідких плям можна використовувати сіль в чистому вигляді. Потрібно засипати нею пляму, залишити на кілька хвилин, а потім пропилососити. Засоби для чищення можуть змінюватися в залежності від походження плями. Наприклад, плями від крові добре видаляються за допомогою перекису водню, а плями від сечі можна видалити за допомогою лимонного соку або оцту.

Хорошим рішенням в питанні догляду за матрацом буде придбати наматрацник. Він буде служити додатковим захистом для виробу, до того ж він набагато менш вибагливий у догляді.


Слід зазначити, що наповнювачі матраців дуже погано переносять вологу: вся волога, яка залишається в оббивці, не висихає, і з часом ви отримаєте "бонус" у вигляді цвілі всередині матраца та відповідного запаху в приміщенні. До того ж, все те, що проникло в оббивку, прибрати в домашніх умовах неможливо. Тому варто заздалегідь потурбуватися про те як висушити матрац після чистки. 

Якою б гарною господинею ви не були, у випадку з матрацами краще звернутися до професіоналів. Фахівці мають все необхідне, щоб якісно та без шкоди почистити ваш матрац, видалити всі плями, неприємний запах і пилових кліщів. Довірте чистоту вашого сну професіоналам.