АКЛІН

Як доглядати за меблями вдома. Основні правила.

Сьогодні меблі є невід’ємним атрибутом кожного житла. Ба більше, приміщення без меблів навряд можна назвати домом. В часи, коли людство прагне комфорту, при купівлі меблів найчастіше клієнт обирає для себе саме м’які меблі. Зайшовши в будь-який магазин меблів, можна побачити різноманіття диванів, крісел, стільців та ліжок. Всі вони є різними за формою, матеріалом оббивки, дизайном та функціями. 
Віддаючи чималу суму коштів за той чи інший предмет меблів, ми хочемо, щоб він прослужив нам якомога довше. Саме ретельний догляд за м’якими меблями забезпечує їм хороший зовнішній вигляд на тривалий термін. 
Отож, розглянемо  основні правила по догляду за м'якими меблями, щоб вони служили нам якнайдовше. Ці правила стосуються диванів, крісел, стільців та інших м’яких меблів, котрі є у вас вдома. 

Правило №1 - ДБАЙЛИВЕ СТАВЛЕННЯ
Говорячи про дбайливість, ми можемо згадати наших бабусь, котрі  на усі меблі клали покривало, щоб оббивка не псувалась та не витиралась. В сучасному світі використовувати покривало немає необхідності, оскільки якість меблевої оббивки значно підвищилась, а різноманіття матеріалів дозволяє нам обрати найбільш прийнятний  та стійкий до зовнішнього впливу матеріал. Проте, необхідно оберігати меблі від механічних пошкоджень та появи плям. Адже краще запобігти пошкодженню, аніж потім його виправляти. 
Правило № 2 - ПРАВИЛЬНА ЕКСПЛУАТАЦІЯ 
Здається, що це правило дуже логічне. Проте, не варто використовувати диван не за призначенням або дозволяти дітям стрибати на ньому. Також необхідно берегти всю фурнітуру від механічних пошкоджень, не варто здійснювати чистку дивана чи крісла жорсткими абразивними порошками. Не піддавайте меблі температурним перепадам та не сушіть за допомогою фену чи на відкритому сонячному світлі. Це значно скоротить період експлуатації. 

Правило № 3 - РЕГУЛЯРНА ЧИСТКА
Так само, як приміщення потребує регулярного вологого прибирання, нашим меблям потрібна щотижнева суха чистка. 
Складові сухої чистки. 
Видалення сухого сміття, пилу за допомогою пилососа. Під час чистки оббивки пилососом, не забувайте про місця між подушками та в підлокітниках. Як правило, більшість сміття збирається саме там. 
Протирання вологою губкою усієї поверхні оббивки. Таку маніпуляцію також слід здійснювати один раз на тиждень. Цей крок можна пропустити, якщо матеріал оббивки ваших меблів погано реагує на вологу. 
Прибирання в ящиках для зберігання. За своїми функціями ці ящики допомагають нам зберігати більше вільного простору в квартирі. Проте, з часом, в них також накопичується багато сміття та пилу. Саме тому, не варто забувати про їхню чистоту. 
Правило № 4 - ШВИДКЕ ВИДАЛЕННЯ ПЛЯМ
Від появи плям на оббивці ніхто не застрахований. Плями бувають різноманітними: напої, їжа, кров та багато іншого. При появі плями найголовнішим буде видалити її одразу, як тільки пляма з’явилась. В більшості випадків, пляму можна видалили розчином мила. Звісно, вам необхідно знати з якого матеріалу зроблена оббивка того чи іншого предмету меблів, та особливості догляду за даним матеріалом, оскільки матеріал оббивки часто може бути вибагливим в догляді. Якщо не знати усіх тонкостей, можна легко зіпсувати собі меблі. Так, наприклад, шеніл, так само як і жаккард, не любить вологої обробки, а тефлон  не можна відбілювати та сильно терти. Звісно, ідеальним варіантом буде замовити виїзну хімчистку меблів. Співробітники хімчисток можуть точно визначити тип тканини та підібрати до неї потрібні засоби. 

Правило № 5 - ДЕЗІНФЕКЦІЯ ТА ОЧИЩЕННЯ
Для чого нашим меблям потрібна дезінфекція, запитаєте ви? За час користування в нашому дивані накопичується багато пилу, відмерлих клітин шкіри та багато чого іншого. Все це є сприятливим середовищем для появи шкідливих мікроорганізмів. Як би нам того не хотілося, звичайні домашні пилососи не в змозі впоратися з пилом, що знаходиться в глибині оббивки, і з часом, оббивка втрачає свою свіжість. Саме тому ми радимо проводити хімчистку м’яких меблів один раз на рік, щоб видалити всі шкідливі мікроорганізми, пил, плісняву із глибин ваших меблів. Це забезпечить не тільки привабливий зовнішній вигляд вашого дивана чи крісла, але і безпеку вашому здоров’ю.   
В сучасному світі меблі виконують не тільки побутову функцію, але і естетичну. Часто меблі можуть бути основою інтер’єру усієї квартири. Говорячи про інтер’єр, ми маємо на увазі не тільки форму виробу, але і колір та матеріал його оббивки. Саме тому дуже важливо зберігати усі предмети меблювання в належному стані. 
В цій статті ми розглянули 5 основних принципів догляду, котрі дозволяють значно продовжити життя вашому кріслу, дивану, стільцям та іншим м’яким меблям. Виконуючи ці прості поради, ваші меблі будуть залишатися не тільки красивими, але і безпечними для вашого здоров’я. А наша компанія завжди готова допомогти вам у наданні послуг виїзної хімчистки м’яких меблів та килимів.